Χρονοδιάγραμμα εκτιμήσεων για ζημιές από παγετό


Οι εξατομικευμένες εκτιμήσεις για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον παγετό της 21ης Μαρτίου 2015 σε δενδρώδεις καλλιέργειες, θα ξεκινήσουν μετά την λήξη υποβολής των δηλώσεων υπό την προϋπόθεση, βέβαια, ότι οι παραγωγοί είναι ασφαλιστικά ενήμεροι. Αυτό προκύπτει από την απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κ. Βαγγέλη Αποστόλου, σε ερώτηση του βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου.

Ο Θεσσαλός πολιτικός μετά την ολοσχερή, σε πολλές περιπτώσεις, ζημία, που επέφερε ο όψιμος παγετός σε δενδρώδεις καλλιέργειες του νομού -την οποία και διαπίστωσε ιδίοις όμμασι- κατέθεσε σχετική ερώτηση, ζητώντας την άμεση ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού για δίκαιες αποζημιώσεις.

Στην απάντησή του ο αρμόδιος υπουργός σημειώνει τα εξής: «Για τις ζημιές που προξενήθηκαν από τον παγετό που σημειώθηκε στις 21 Μαρτίου 2015 σε διάφορες δενδρώδεις καλλιέργειες (αμυγδαλιές, νεκταρινιές, βερικοκιές, ροδακινιές, κλπ) στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας (Δήμοι Τυρνάβου, Ελασσόνας, Τεμπών, Κιλελέρ, Φαρσάλων και Λαρισαίων), διενεργήθηκαν οι απαραίτητες επισημάνσεις από τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ, έγιναν αναγγελίες και υποβάλλονται δηλώσεις.

Το έργο των εξατομικευμένων εκτιμήσεων θα αρχίσει μετά τη λήξη της υποβολής των δηλώσεων, όπως ορίζεται στον Κανονισμό Φυτικής Παραγωγής του ΕΛΓΑ.

Στη συνέχεια θα κοινοποιηθούν τα πορίσματα και θα ακολουθήσει η καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους παραγωγούς, με την προϋπόθεση βέβαια ότι οι τελευταίοι είναι ασφαλιστικά ενήμεροι».

Προηγούμενο άρθρο Το πανυγήρι στον Άγιο Αθανάσιο Τσαριτσάνης
Επόμενο άρθρο Βελτιώνεται η ποιότητα και η επάρκεια νερού στους παραλιακούς οικισμούς