Ο ΕΛΓΑ στον Δήμο Τεμπών


Επίσκεψη πραγματοποιήθηκε απο κλιμάκιο του ΕΛΓΑ στην περιοχή του Δ.Τεμπών .Πριν την επίσκεψη σε χωράφια με δενδροκαλλιέργειες αλλα και με αλλες γεωργικές εκτάσεις απο τον αρμόδιο διοικητή του ΕΛΓΑ κ.Βασίλη Έξαρχο και τους αρμόδιους  (Διευθύντρια καλύψεων  του ΕΛΓΑ ,προϊσταμενο υποκατάστηματος Λάρισας και γεωπόνων ) συγκαλέστηκε σύσκεψη στην αίθουσα  του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου .Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν εκτος απο τον Διοικητή του ΕΛΓΑ ο Βουλευτής ΑΝΕΛ κ.Κόκκαλης ,ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Δεσπόπουλος , ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ.Πουτσιάκας  ,Αντιδήμαρχοι ,Δημοτικοί Σύμβουλοι, Προεδροι Κοινοτήτων & Συνεταιρισμών και παραγωγοί της περιοχής .
Ο Δήμαρχος  Τεμπών μίλησε για ολική καταστροφή που εχουνε υποστεί παραγωγοί της περιοχής του Δήμου τοσο σε δέντρα αλλα και σε αλλες καλλιέργειες κυρίως και στους  καρπουζοπαραγωγούς και ζητησε την άμεση στήριξη της πολιτείας σε αυτην την δύσκολη στιγμη που περνάνε οι παραγωγοί αγρότες  ,  χαιρετισμό απεύθυνε και  ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Δεσπόπουλος που ενημέρωσε  οτι η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα ειναι δίπλα στον αγρότη και στο Δήμο Τεμπών σε οτι χρειαστούνε , ετσι  ωστε μαζι να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες που πρεπει να πραγματοποιηθούνε  .
Ο Βουλευτής των ΑΝΕΛ κ.Κόκκαλης μιλησε για  παραμελημένους αγρότες που  τα τελευταία χρόνια η καθε κυβέρνηση τους ειχε ξεχάσει .  Επισκέφθηκα πολλες περιοχές που επλήγησαν και  εχω ενημερώση  άμεσα τον υπουργό Γεωργίας κ.Αποστόλου για τις ζημιες που εχουν υποστεί οι παραγωγοί. .Προσωπικά απο την   πλευρα την δικη μου αλλα και απο το ιδιο το υπουργείο και ως κυβέρνηση θα είμαστε δίπλα στους αγρότες  σε οτι μας χρειαστούνε . Τελος ο Διοικητής  του ΕΛΓΑ κ .Έξαρχος μιλησε οτι οι  εκτιμήσεις θα γίνουνε άμεσα και θα προσπαθήσουμε να μην χάσουμε πολύτιμο χρονο ετσι ωστε να μπορέσει ο αγρότης που εχει πάθει ζημια  να αποζημιωθεί οσο το δυνατόν γρηγορότερα . Σε οτι αφορά τους καρπούζοπαραγωγους ο κ. Έξαρχος δήλωσε οτι πρέπει στο αμέσως επόμενο  διάστημα να δουμε την αλλαγή ημερομηνίας κάλυψης και άλλων αγροτικών προϊόντων .(σε οτι αφορά τους καρπούζοπαραγωγους η κάλυψη ξεκινάει απο 1 Απριλίου )

Προηγούμενο άρθρο Χρ. Κέλλας : Ελπίζω ότι δεν θα διαπραγματευτούν και με την Β. Κορέα
Επόμενο άρθρο Προσοχή: Σοβαρές κατολισθήσεις στο δρόμο Γόννων – Καλλιπεύκης