Απολογισμός του πολιτιστικού προγράμματος του 1ου Γυμνασίου Ελασσόνας «Ενότητα στη Διαφορετικότητα»


 Η όρεξη, η ζωντάνια, έμπνευση και ο ενθουσιασμός των παιδιών μας παρέσυρε. Τελικά  τα καταφέραμε να δημιουργήσουμε μία σχολική πινακοθήκη. Από την επόμενη σχολική χρονιά, οι αίθουσες θα κοσμούνται με έργα καλλιτεχνών από όλα τα μέρη της γης. Είναι ένα όμορφο δώρο πολιτισμού αυτής της  Γ΄τάξης  προς το σχολείο που θα αφήσουν.

 Επιχειρήσαμε ένα πολιτιστικό πρόγραμμα, που πρόβαλε διαφορετικούς πολιτισμούς και άνοιξε το σχολείο μας στην κοινωνία. Αναπτύχθηκαν  δεσμοί φιλίας μεταξύ μαθητών και καλλιτεχνών .Καλλιεργήθηκε ένα κλίμα αμεσότητας μεταξύ καθηγητών και μαθητών με τη χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι μαθητές εμπλούτισαν την κριτική τους ικανότητα, σχολιάζοντας  στην Αγγλική Γλώσσα, έργα καλλιτεχνών. Υπήρξε μία δημιουργική συνεργασία και σύμπνοια και το αποτέλεσμα ενθαρρύνει εμάς τους καθηγητές να συνεχίσουμε με νέα προγράμματα. Είναι όμως και κίνητρο για τους μικρότερους μαθητές να ακολουθήσουν τα χνάρια της φετινής Γ΄τάξης.

Είχαμε την αμέριστη συμπαράσταση του διευθυντή μας κ. Διβράμη Ανδρέα και την τεχνολογική υποστήριξη από τον καθηγητή της Πληροφορικής κ. Ντελή Νίκο.

 Σ΄όλη τη διάρκεια του προγράμματος η βοήθεια της Θωμαής Κόντου ήταν καθοριστική.

Η έκθεση στήθηκε χάρη στη βοήθεια συμπολιτών μας που αφιλοκερδώς διέθεσαν χρόνο, διάθεση για δουλειά, αλλά και υλικό:

Αναφερόμαστε στους ζωγράφους Σταύρο Γαλάτο και Έφη Χλωροκώστα-Μπίζου. Και βεβαίως στον επιπλοποιό Μπίκια Σάκη και το γιο του Μπίκια Νίκο .

Οικονομικά μας υποστήριξε ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Ελασσόνας. Τους ευχαριστούμε θερμά όλους.

 Οι υπεύθυνοι του προγράμματος:

Μυλωνά Θεοδώρα  ΠΕ6

Σδρένια Μαρία  ΠΕ6

Τσιμπόλη Βασιλική  ΠΕ1 

Οι υπεύθυνοι του προγράμματος:

Μυλωνά Θεοδώρα  ΠΕ6

Σδρένια Μαρία  ΠΕ6

Τσιμπόλη Βασιλική  ΠΕ1 

Προηγούμενο άρθρο Ροντούλης Αστ.: «Φωτοβολταϊκά και εγγυημένη τιμή αγοράς ρεύματος»
Επόμενο άρθρο Ο Μάξιμος με ερώτηση στη βουλή: Να αποζημιωθούν για βροχοπτώσεις οι αγρότες Φαρσάλων