Νέες προσλήψεις σε όλη τη Θεσσαλία – Θέσεις ιατρικού προσωπικού στην 5η ΥΠΕ και στο ΤΕΙ


Μια σειρά από σημαντικές θέσεις εργασίας για την περιοχή  της Θεσσαλίας  έχουν ανακύψει αυτό το διάστημα.

Πρόκειται για 18 προσλήψεις επικουρικών και 3 θέσεις σε ΜΕΘ στην 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, για δεκάδες θέσεις απασχόλησης νέων ανέργων στο εμπόριο, για 2 θέσεις στο ΤΕΙ Θεσσαλίας καθώς επίσης και για 6 καθηγητές Φυσικής Αγωγής στον Οργανισμό Πολιτισμού – Αθλητισμού Σοφάδων.

Πιο αναλυτικά, οι παραπάνω θέσεις αφορούν τα εξής :

104 προσλήψεις επικουρικών

Εκατόν τέσσερις Επικουρικοί Ιατροί θα προσληφθούν σε νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, εκ των οποίων οι 23 με σύμβαση τριετούς θητείας.

Τις θέσεις θα καταλάβουν ιατροί 19 ειδικοτήτων, μεταξύ των οποίων Παθολόγοι, Καρδιολόγοι, Χειρουργοί, Παιδίατροι, Ουρολόγοι και Αναισθησιολόγοι. Οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλουν συμπληρωματικές αιτήσεις έως και τις 20 Μαρτίου.

Για την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας προβλέπονται 18 συνολικά θέσεις.

79 γιατροί σε ΜΕΘ – ΜΕΝ

Στην πρόσληψη 79 ειδικευμένων ιατρών για εξειδίκευση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και Εντατικής Νοσηλείας (ΜΕΝ) Νεογνών προχωρά το υπουργείο Υγείας για τη στελέχωση 33 νοσηλευτικών ιδρυμάτων της χώρας.

Η κατανομή των θέσεων στα νοσοκομεία κάθε Υγειονομικής Περιφέρειας έχει ως εξής:

  • 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής:30 θέσεις, 25 στις ΜΕΘ και πέντε στις ΜΕΝ.
  • 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου:Δέκα θέσεις, οκτώ σε ΜΕΘ και δύο σε ΜΕΝ.

3η ΥΠΕ Μακεδονίας: Επτά θέσεις, πέντε σε ΜΕΘ και δύο σε ΜΕΝ.

  • 4η ΥΠΕ Μακεδονίας και Θράκης:15 θέσεις, εννέα για ΜΕΘ και έξι για ΜΕΝ.
  • 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς:Τρεις θέσεις σε ΜΕΘ.
  • 6η ΥΠΕ Πελοποννήσου, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας:πέντε θέσεις, μία για ΜΕΘ και τέσσερις για ΜΕΝ.
  • 7η ΥΠΕ Κρήτης:Μία θέση ΜΕΝ.

Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλουν ειδικευμένοι ιατροί στις ακόλουθες ειδικότητες:

α. Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Χειρουργικής ή Πνευμονολογίας ή Αναισθησιολογίας ή Νεφρολογίας, για τις ΜΕΘ όλων των νοσοκομείων πλην των Παιδιατρικών,

β. Παιδιατρικής ή Παιδοχειρουργικής, για τις ΜΕΘ των Παιδιατρικών νοσοκομείων.

γ. Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Χειρουργικής ή Πνευμονολογίας ή Αναισθησιολογίας ή Νεφρολογίας, εφόσον έχουν εργασθεί μετά τη λήξη της ειδικότητας για χρονικό διάστημα 18 μηνών στις ειδικότητες αυτές σε Παιδιατρικό νοσοκομείο.

Για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισυνάψουν μαζί με την αίτηση τα εξής δικαιολογητικά:

  • Αντίγραφο ή επικυρωμένο φωτοαντίγραφο πτυχίου.
  • Βεβαίωση εκπλήρωσης υπηρεσίας Υπαίθρου ή νόμιμης απαλλαγής.
  • Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο δελτίου ταυτότητας ή άλλου εγγράφου δημόσιας αρχής, από το οποίο να προκύπτει η ελληνική ιθαγένεια.
  • Αντίγραφο του τίτλου ιατρικής ειδικότητας.
  • Υπεύθυνη δήλωση, όπου θα δηλώνεται ότι: α) ο ιατρός, εφόσον επιλεγεί, δεν θα ασκεί ελεύθερο επάγγελμα και β) δεν κατέχει άλλη δημόσια ή ιδιωτική θέση.

184 γυμναστές στην «Άθληση για όλους»

Εκατόν ογδόντα τέσσερις θέσεις συμβασιούχων Καθηγητών Φυσικής Αγωγής θα καλυφθούν για την εκπαιδευτική περίοδο 2014-2015 στο πλαίσιο του προγράμματος «Άθληση για όλους».

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση μεταξύ του υφυπουργού Πολιτισμού, Σταύρου Κοντονή, και των συναρμόδιων υπουργών Παιδείας, Εσωτερικών και Οικονομικών προβλέπει ότι το προσωπικό θα επιλεγεί από διάφορες ειδικότητες και θα ενισχύσει προσωρινές ανάγκες σε 29 Δήμους και Νομικά Πρόσωπα Δημόσιου και Ιδιωτικού Δικαίου, τόσο στην Αττική, όσο και στην Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Στερεά, την Κρήτη, τη Μακεδονία και Θράκη, την Πελοπόννησο, τη Δυτική Ελλάδα και το Ιόνιο.

Σε ό, τι αφορά στο Νομό Καρδίτσας, προβλέπονται 6 θέσεις για τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού Σοφάδων.

 

Πρόγραμμα κατάρτισης 4.000 ανέργων στο εμπόριο

Σε στάδιο επανεξέτασης βρίσκεται το πρόγραμμα συμβουλευτικής, κατάρτισης και πιστοποίησης 4.000 νέων ανέργων ηλικίας 18 έως 24 ετών για την «Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού στον Τομέα του Λιανικού Εμπορίου».

Το πρόγραμμα εκμάθησης θα είναι τετράμηνο με αμοιβή επτά ευρώ την ώρα συν τις ασφαλιστικές εισφορές, ενώ ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 10,4 εκατ. ευρώ και είναι διάρκειας δύο ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εργασίας βλέπει αρκετά θετικά τα συγκεκριμένα προγράμματα, ενώ οι όποιες αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν, πιθανώς, θα εστιάζουν στην επέκταση του χρόνου της εκπαίδευσης. Η δράση θα υλοποιηθεί σε 13 περιφέρειες της χώρας.

Συγκεκριμένα, σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία και στην Αττική θα ωφεληθούν 2.096 άνεργοι, ενώ στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου θα καλυφθούν 1.642 θέσεις. Στις περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου αντιστοιχούν 262 θέσεις.

Κατάρτιση παρέχεται στις ειδικότητες: Πωλητών λιανικής, Εξωτερικών πωλητών, Στελεχών εξαγωγικού εμπορίου, Στελεχών διαχείρισης αποθήκης, Προώθησης πωλήσεων λιανικού εμπορίου (Merchandiser) και Υπαλλήλων γραφείου.

 

39 συμβάσεις έργου σε ΑΕΙ – ΤΕΙ

Τριάντα εννέα συμβάσεις μίσθωσης έργου θα συναφθούν σε δέκα πανεπιστημιακά ιδρύματα για τα ερευνητικά έργα τους.

Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται και το :

  • ΤΕΙ Θεσσαλίας:Θα καλυφθούν δύο θέσεις – μία πτυχιούχου ΑΕΙ Θετικής Κατεύθυνσης και μία επίκουρου καθηγητή στη Νοσηλευτική Πληροφορίες:https://www.teilar.gr/prokirixeis.php
Προηγούμενο άρθρο Την Κυριακή 22 Μαρτίου οι εκδηλώσεις μνήμης στο Κιλελέρ
Επόμενο άρθρο Γενική Συνέλευση της Ένωσης Επιπλοποιών Λάρισας