Ανακοίνωση της Λαϊκής Επιτροπής ΚΚΕ Αγιάς


Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν” μας λέει το λαϊκό τραγούδι. Και αυτοί που διοικούν, τόσο στη κεντρική κυβέρνηση όσο και στη τοπική διοίκηση (Δήμος-Περιφέρεια), φροντίζουν να το επιβεβαιώνουν συνεπέστατα.

Οι απειλητικές ανακοινώσεις της Δ.Ε.Υ.Α. Αγιάς για διακοπές της παροχής νερού σε όσους έχουν χρέος και δεν φρόντισαν να το ρυθμίσουν μέχρι τη Παρασκευή 13/3/2015, με ελάχιστη δόση 40 ευρώ το μήνα, δείχνουν για άλλη μια φορά ότι η δημοτική αρχή και η διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α. δεν

θέλουν να σταθούν δίπλα στο λαό και τα προβλήματά του.

Τη στιγμή που ο λαός της περιοχής συνεχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα επιβίωσης.

Τόσο από τα χαράτσια-φοροληστεία-κλοπή εισοδήματος των εφαρμοστικών νόμων του μνημονίου

τα οποία από αντιλαϊκά μετονομάστηκαν σε συνέχιση πατριωτικού καθήκοντος από την πρόσφατη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όσο και από την απώλεια εισοδήματος των μηλοπαραγωγών λόγω του εμπάργκο της Ε.Ε. στη Ρωσία το οποίο με περισσή περηφάνια υπέγραψε και η σημερινή συγκυβέρνηση.

Η δημοτική αρχή Αγιάς αντί να παραδειγματιστεί από την κινητοποίηση του λαού της περιοχής στις 5 Μαρτίου για το πρόβλημα των μήλων, εδώ θα πρέπει να σταθούμε στην αξιέπαινη στάση όλων των λαϊκών φορέων που έκαναν πράξη τη λαϊκή συμμαχία (αγροτικοί σύλλογοι, αυτοαπασχολούμενοι, εργατοϋπάλληλοι, γυναίκες και νέοι λαϊκών οικογενειών), και να διεκδικήσει μαζί τους τις απαραίτητες κρατικές χρηματοδοτήσεις για το δήμο, στέκεται για άλλη μια φορά στην απέναντι όχθη. Συνεχίζει και αυτή την επιβολή άδικων και δυσβάσταχτων μέτρων.

Εδώ να τονίσουμε ότι θα μας βρουν απέναντι τους σε οποιαδήποτε απόπειρα διακοπής νερού σε λαϊκή οικογένεια.

Καλούμε τους λαϊκούς φορείς της περιοχής σε επαγρύπνηση ώστε να αντιδράσουμε συνολικά στην άσκηση αυτής της πολιτικής.

Συνεχίζει όμως να παραμένει και το πρόβλημα του Κέντρου Υγείας Αγιάς.

Παρά τα χαράτσια και φόρους που πληρώνουμε, χρηματοδότηση για τις βασικές ανάγκες λειτουργίας του δεν υπάρχει. Πετρέλαιο θέρμανσης, ύπαρξη μαίας, σταθερού παιδίατρου, οδηγοί ασθενοφόρων, επαρκές νοσηλευτικό προσωπικό, κατάργηση του χαρατσιού των 5 ευρώ κ.λπ. Φαίνεται ότι για άλλη μία φορά δεν περιλαμβάνονται στο πλαίσιο της περήφανης πολιτικής του λιτού βίου που αντικατέστησε τη λιτότητα… Άλλες είναι οι προτεραιότητες. Να περάσουν τις εξετάσεις αξιολόγησης από Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.-ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και να τα δώσουν για άλλη μια φορά στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Και πάλι θα τονίσουμε ότι δύναμή μας είναι η ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και οι αγώνες να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική.

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ

Λα. Ε. Αγιάς

Προηγούμενο άρθρο «Το μίσος» στην Κιν\κη Λέσχη Νίκαιας
Επόμενο άρθρο Νεκρός 33χρονος και βαριά τραυματισμένος 39χρονος σε τροχαίο