Όχι στην εκποίηση ενός οικοπέδου και ενός αγρού


Σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε, καθαρογράφτηκε και θεωρήθηκε  η υπ’ αρ. 137/2013 απόφαση του Ειρηνοδικείου Λάρισας που αφορά ρύθμιση χρέους της  υπεύθυνης συνταξιούχων ΙΚΑ Λάρισας της   καταναλωτικής  οργάνωσής μας.

Σύμφωνα με την απόφαση οι συνολικές οφειλές της  δανειολήπτριας  ήταν 67.155,95 ΕΥΡΩ σε μία  τράπεζα η οποία είναι συνταξιούχος του ΙΚΑ ,είναι σε διάσταση με τον σύζυγό της ,υποβάλει μόνη της φορολογική δήλωση και λαμβάνει 700 ΕΥΡΩ μηνιαίως.

 

Με την  απόφαση   διατάσσεται να καταβάλει 100 ΕΥΡΩ μηνιαίως επί 48 δόσεις, εξαίρεσε  από την εκποίηση την κύρια κατοικία της, ένα  διαμέρισμα του  ημιώροφου μίας πολυκατοικίας  επιφανείας 65 τμ. που βρίσκεται στη Λάρισα με την καταβολή μετά από τέσσαρα έτη στην καταβολή 288,68 ΕΥΡΩ επί 216 ισόποσες μηνιαίες δόσεις,

Με την  απόφαση κρίθηκε ότι δεν πρέπει  να εκποιηθούν ένα οικόπεδο και ένας αγρός στην Καλαμπάκα καθώς με τη εξαίρεση από την εκποίηση της κύριας κατοικίας της και την υποχρέωση της στις καταβολές του άρθρου 9 παρ.2 Ν. 3869/2010 εξοφλείται το υπόλοιπο των απαιτήσεων της πιστώτριας που παρέμεινε ανεξόφλητο μετά τις καταβολές επί τετραετία του άρθρου 8 παρ.2 του ν. 3869/2010.

Επίσης ένα αυτοκίνητο κυριότητας της  που δεν αναφέρεται ούτε στην αίτηση ούτε στις προτάσεις της, χωρίς να προσδιορίζει επιπλέον την μάρκα του για να είναι δυνατός ο προσδιορισμός της εμπορικής του αξίας ενώ δηλώνεται στη δήλωση φορολογίας οικονομικού έτους 2012  λόγω της παλαιότητας του δεν κρίνεται πρόσφορο προς εκποίηση ( άρθρο 9 παρ.1 Ν. 3869/2010) γιατί δεν πρόκειται να προσκαλέσει το αγοραστικό ενδιαφέρον , αλλά ούτε να αποφέρει κάποιο αξιόλογο τίμημα για την ικανοποίηση της πιστώτριας τράπεζας, λαμβανομένων των εξόδων της διαδικασίας εκποίησης ( αμοιβή εκκαθαριστή, έξοδα δημοσιεύσεων κλπ.).

 

Προηγούμενο άρθρο Στο δήμαρχο μέλη της Φιλαρμονικής του Ρίμπνικ
Επόμενο άρθρο Με τη διοίκηση του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας συναντήθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας