Συνάντηση Αγοραστού – Πατούλη – Καλογήρου


Κοινή συνεδρίαση των Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) αποφάσισαν κατά τη συνάντηση τους ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης και η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάννα Καλογήρου.
Στόχος της κοινής συνεδρίασης είναι να ενωθούν οι δυνάμεις του Α’ και Β’ Βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να δοθούν λύσεις και να αντιμετωπισθεί η ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η χώρα μας, ώστε ενωμένη η Τοπική Αυτοδιοίκηση να προχωρήσει στο μέλλον επ’ ωφελεία των τοπικών κοινωνιών.
Στη κοινή συνεδρίαση αναμένεται να συζητηθούν:
– αφενός με αφορμή τις ζημιές που υπέστησαν οι υποδομές σε όλη τη χώρα από τις πρόσφατες θεομηνίες η ανάγκη να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των Περιφερειών και των ΟΤA Α’ Βαθμού για την καταγραφή των αναγκών και τη δρομολόγηση λύσεων.
– αφετέρου, μια σειρά από ζητήματα (όπως το νέο ΕΣΠΑ, το Επισιτιστικό Πρόγραμμα για την Καταπολέμηση της Φτώχειας, κλπ) που απαιτούν το συντονισμό των ενεργειών μεταξύ Α’ και Β ‘ Βαθμού Αυτοδιοίκησης
– καθώς κι όποια άλλα ζητήματα μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο διαλόγου μεταξύ των δύο Αυτοδιοικητικών φορέων.

Προηγούμενο άρθρο Κάλεσμα του ΕΚΝΛ στον αγωνιστικό γιορτασμό του Κιλελέρ
Επόμενο άρθρο Έλεγχοι για σεπτορίωση σε σιτηρά