Χωρίς να ενημερώσει, ο κ. Αγοραστός επισκέφθηκε τις υπηρεσίες του οαεδ στη Λάρισα


 

-Ανέλαβε την δέσμευση να ασχοληθεί κατά απόλυτη προτεραιότητα με τα θέματα της εργασίας και να βρίσκεται στο πλευρό των νέων ανέργων και των απολυμένων άνω των 50 ετών

 

 

Με νέους ανέργους αλλά και απολυμένους συζήτησε ο αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στα γραφεία του ΟΑΕΔ στη Λάρισα.

Κατά τη συνήθη πλέον πρακτική, ο κ. Κ. Αγοραστός μετέβη στον ΟΑΕΔ χωρίς να προηγηθεί ανακοίνωση ή ενημέρωση ώστε να διαπιστώσει την πραγματικότητα όπως είναι.

Συζήτησε διεξοδικά με ανέργους και απολυμένους, ενώ επισκέφθηκε και τις υπηρεσίες του οργανισμού όπου οι επικεφαλής των τμημάτων και οι εργαζόμενοι τον ενημέρωσαν τόσο για την πορεία της επίσημης ανεργίας όσο και για τα προγράμματα του οργανισμού.

 «Η ανεργία καλπάζει στη Θεσσαλία. Τόσο η επίσημη, αυτή που καταγράφει ο ΟΑΕΔ όσο και η αδήλωτη καθώς αυξάνονται καθημερινά οι «ευέλικτες» θέσεις εργασίας», τόνισε ο κ. Κ. Αγοραστός και πρόσθεσε:

«Τα στοιχεία της ΓΣΕΕ ότι τα ποσοστά ανεργίας στη Θεσσαλία έφθασαν το 31,3% το α’ τρίμηνο του 2010 καταδεικνύουν με τον πλέον αδιάψευστο τρόπο πως δυστυχώς η ανεργία «χτυπά» πλέον κάθε οικογένεια στη Θεσσαλία. Αποτελεί το υπ’ αριθμόν 1 πρόβλημα, το οποίο αντανακλά τόσο στην οικονομία της περιφέρειας όσο και κυρίως στην κοινωνική συνοχή.

Δεσμεύομαι – τόνισε ο κ. Κώστας Αγοραστός – να ασχοληθώ κατά απόλυτη προτεραιότητα με τα θέματα της εργασίας στοχεύοντας στην δημιουργία περισσότερων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας καθώς και στη στήριξη και ανακούφιση των ανέργων, ιδίως των νέων καθώς και των απολυμένων άνω των 50 ετών».

Προηγούμενο άρθρο ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΜΕΒΓΑΛ ΑΠΟ ΤΗ VIVARTIA
Επόμενο άρθρο Draft created on September 2, 2010 at 3:18 am