Η όπερα “Αντιγόνη” θα προβληθεί στην κρατική τηλεόραση


Την Κυριακή 05/06/2011 και ώρα 23:00μ.μ. στην ΕΤ1 θα προβληθεί η Όπερα “Αντιγόνη”, «η βασίλισσα των τραγωδιών», σε σύνθεση Θεόδωρου Στάθη μέσω της εκπομπής Μικρή οθόνη – Μεγάλες παραστάσεις η οποία παρουσιάζει σημαντικές παραστάσεις όπερας και χορού από τα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου.  Η όπερα “Αντιγόνη” σε σύνθεση Θεόδωρου Στάθη, με τη συμμετοχή της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, και υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Ραφαήλ Πυλαρινού, παρουσιάστηκε με απόλυτη επιτυχία στις 30/11/2011 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η παράσταση ήταν υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κου Κάρολου Παπούλια και όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια της παράστασης διατέθηκαν για υποσιτισμένα παιδιά, μέσω των προγραμμάτων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Σκηνοθέτης της παράστασης ήταν ο πολυβραβευμένος Νεοϋορκέζος, Lee Breuer, ενώ πρωταγωνίστησαν η Νίνα Λοτσάρη (σοπράνο) στο ρόλο της Αντιγόνης, ο Διονύσης Σούρμπης (βαρύτονος) στο ρόλο του Κρέοντα, ο Δημήτρης Καβράκος (μπάσος) στο ρόλο του Τειρεσία, η Ελένη Δάβου, (μεσόφωνος) στο ρόλο της Ισμήνης, ο Κωνσταντίνος Κληρονόμος (τενόρος) στο ρόλο του Αίμονα & Εξάγγελου και ο Δημήτρης Σιγαλός (τενόρος) στο ρόλο του Φύλακα & Αγγελιοφόρου. Το χορό απάρτιζαν οι Μαρία Ντίμοβα-Ροροπούλου (σοπράνο), Ηλίας Τηλιακός (βαρύτονος), Θανάσης Ευαγγέλου (τενόρος), Χριστίνα Καραμαλτίδου (άλτο), Μαρία Βλαβιανού (ηθοποιός), Πάνος Γκιουλής (ηθοποιός), Γιάννης Νταής (ηθοποιός), Μαρία Περδίκη (ηθοποιός), Ειρήνη Σταϊκου (ηθοποιός) και Κοσμάς Χατζής (ηθοποιός). Τη μουσική προετοιμασία και τη διεύθυνση της χορωδίας είχε αναλάβει η Δέσποινα Στεφανίδου, τις χορογραφίες η Έρση Πήττα και τα κοστούμια η Άννα Μαχαιριανάκη.

Χορηγοί της παράστασης ήταν η Εθνική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Υποστηρικτές ήταν οι εταιρίες Bee Group Α.Ε., Κ.Ε.Ε. «Δήμητρα», Deloitte, ΔΕΠΑ, Σέλμαν Α.Ε., Baker Master ΑΒΕΕ, Όπτιμα Α.Ε., Μέλισσα Κίκιζας Α.Β.Ε.Ε. Τροφίμων, Ernst & Young και Μέγας Ελληνικός Παραδοσιακός Γύρος ΑΒΕΕ, ενώ Χορηγοί Επικοινωνίας ήταν η ΕΡΤ, το Τρίτο Πρόγραμμα, ο Κόσμος 93,6, η Καθημερινή, η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση, η TONIC, ο ΟΑΣΑ, η Αττικό Μετρό Εταιρία Λειτουργίας Α.Ε., ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η Interbus.

Προηγούμενο άρθρο ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Επόμενο άρθρο Πάσχος κ. : Συγκάτοικοι και πάλι… για το καλό της πατρίδας