Το ΔΗΜΗΤΡΑ σε εκπαίδευση συμβούλων εργασίας στην Ολλανδία


Ένα έργο που να υποστηρίζει την καθοδήγηση του ανειδίκευτου πληθυσμού για να διευκολύνει την ένταξη του στην αγορά εργασίας μπορεί να φαίνεται πρόωρο δεδομένης της σημερινής υψηλής ανεργίας. Ωστόσο, η κρίση έχει επηρεάσει περισσότερο τους εργαζομένους χαμηλής ειδίκευσης, ενώ η αύξηση της απασχόλησης, η οποία αναμένεται να αναπτυχθεί με διαφορετικό τρόπο μεταξύ των κρατών μελών, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας κυρίως για εξειδικευμένους και άρτια εκπαιδευμένους επαγγελματίες.

Η εκπαίδευση ενηλίκων είναι η πιο ευέλικτη μορφή για την αντιμετώπιση των διαφόρων προκλήσεων παρέχοντας βελτίωση και επικαιροποίηση των γνώσεων και των ικανοτήτων στα άτομα με χαμηλή ειδίκευση ενώ οι υπηρεσίες καθοδήγησης είναι το πρώτο βήμα προκειμένου να επιτευχθεί η επιτυχής ένταξη στην απασχόληση και την εκπαίδευση και κατάρτιση.

Για τους παραπάνω λόγους δημιουργήθηκε η εταιρική σύμπραξη του Ευρωπαϊκού προγράμματος IGMA-ΙΙ: Στέλεχος Υπηρεσιών Ένταξης «Ανάπτυξη Ευρωπαϊκού Επαγγελματικού Προτύπου για την αποτελεσματική παροχή συμβουλευτικής ανειδίκευτων ενηλίκων για προώθηση στην αγορά εργασίας μέσω της εκπαίδευσης ενηλίκων». Ο εκπαιδευτικός οργανισμός «ΔΗΜΗΤΡΑ» συμμετέχει ως εταίρος στο εν λόγω πρόγραμμα που συντονίζεται από τον σουηδικό οργανισμό FOLKUNIVERSITETET της Uppsala και στο οποίο συμμετέχουν οργανισμοί από 5 Ευρωπαϊκές χώρες: Σουηδία, Ολλανδία, Νορβηγία, Τουρκία και Ελλάδα. Με βάση τις κοινές εμπειρίες σε όλες τις συμμετέχουσες χώρες, αναμένουμε ως Ευρωπαίοι εταίροι να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα από κοινού, να μοιραστούμε εμπειρίες και να αναπτύξουμε κοινά μοντέλα επίλυσης του προβλήματος.

Τις ημέρες αυτές, από Τετάρτη 4 έως και Παρασκευή 6 Μαρτίου, πραγματοποιείται στο Ντέβεντερ της Ολλανδίας, εκπαίδευση εκπαιδευτών αναφορικά με το πρόγραμμα σπουδών που έχει αναπτυχθεί στα πλαίσια του προγράμματος και που απευθύνεται σε επαγγελματίες Συμβούλους Σταδιοδρομίας και απασχόλησης. Προσωπικό του οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ συμμετέχει στο εν λόγω εργαστήριο που έχει ως στόχο να καταρτίσει εκείνους οι οποίοι θα είναι οι εκπαιδευτές των συμβούλων για τη διεξαγωγή των πιλοτικών εργαστηρίων σε κάθε χώρα.

Τα πιλοτικά εργαστήρια θα απευθύνονται σε επαγγελματίες που ήδη εργάζονται στον τομέα της ένταξης στην αγορά εργασίας, αλλά χρειάζονται γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να βελτιώσουν την παροχή συμβουλών και υποστήριξης σε ανειδίκευτα άτομα.

Όποιος ενδιαφέρεται για το έργο μπορεί να επισκεφτεί τον ιστότοπο του IGMA2, να μάθει περισσότερα σχετικά με αυτό και να παρακολουθεί την πρόοδό του, προωθώντας παράλληλα τον πολιτισμό της δια βίου μάθησης στην Ευρώπη (http://www.igma2.eu/).

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον εκπαιδευτικό οργανισμό ΔΗΜΗΤΡΑ στο τηλέφωνο 2410554026, ή επισκεφτείτε τα γραφεία μας, Παλαιολόγου 19, Λάρισα.

Προηγούμενο άρθρο Θεατρική παράσταση από την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του ΕΚΝΛ
Επόμενο άρθρο Η FINABEL στην EUFOR RCA