Μία από τα πέρυσι!!!


Η πρόσκαιρη κρίση που διέπει τη σχέση των Παρεμβάσεων με τις  Συν.Ε.Κ.  και η μη επαφή τους πλέον , σε μικρό μάλιστα χρονικό διάστημα  από την κοινή τους κάθοδο  στις πρόσφατες εκλογές των αιρετών όπου στρογγυλοκάθισαν από κοινού στη μία εκ των δύο θέσεων στο ΠΥΣΔΕ, ήταν αρκετή  ώστε να οδηγηθεί η ΕΛΜΕ Λάρισας  στη διαπόμπευση από τα ΜΜΕ και σε υποτιμητικά  σχόλια από τη μεριά των συναδέλφων.                                                                                                                                                                                                                                                           Άστοχες ενέργειες ,σκόπιμες ή όχι, που είχαν να κάνουν με τη  συμμετοχή της ΕΛΜΕ σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την  Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου , δημιούργησαν την παραπάνω αρνητική  εικόνα.                  Οφείλουμε να ενημερώσουμε τους  συναδέλφους , πως άλλο κείμενο παρουσιάστηκε στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ,  και υπερψηφίστηκε, και διαφορετικό ήταν αυτό που προωθήθηκε στα σχολεία και στα ΜΜΕ.                            Επιπλέον ,ούτε για αυτό το νέο κείμενο,  δεν μπήκε κανείς στον κόπο να ενημερώσει τη ΔΑΚΕ.                            Μια από τα πέρυσι δηλαδή , όπου για μεγάλο χρονικό διάστημα η ενημέρωση για αποφάσεις της ΕΛΜΕ  ήταν προνόμιο των δύο συγκεκριμένων παρατάξεων .Στο ίδιο έργο θεατές.                                                                        Μετά από όλα αυτά , φυσικό και αυτονόητο επακόλουθο ήταν η ΔΑΚΕ να αποσύρει την αρχική θετική της στάση για συμμετοχή στη συγκεκριμένη συγκέντρωση.                                                                                                              Τελικά οι επιφυλάξεις που καταθέσαμε στο Δ.Σ. δεν ήταν χωρίς λόγο.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ  ΤΗΝ 24/2/2015

 

  • Διοργάνωση εκδήλωσης ΕΛΜΕ  για το χρέος της χώρας (ΔΑΚΕ: σε συνδυασμό με την επερχόμενη Γεν. Συνέλευση/Παρεμβάσεις :ξεχωριστή/Συν.Ε.Κ: ξεχωριστή-έχουμε ομιλητές/Προοδ.Ενότητα: συμφωνούμε)
  • Νέο Δ.Σ. Ταμείου Αλληλοβοήθειας (άμεση συγκρότηση)
  • Κάλεσμα στις πλατείες Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου (ΔΑΚΕ: έρχονται κείμενα τελευταία στιγμή –θέλουμε ενημέρωση για τέτοια θέματα νωρίτερα-συμφωνούμε στη συμμετοχή ,όχι στη διοργάνωση, αλλά με επιφύλαξη/ Συν.Ε.Κ: θα απαντήσουμε αύριο/ Παρεμβάσεις :η πρόταση αρχικά είναι για διοργάνωση-ναι στη συμμετοχή/ Προοδ.Ενότητα:δεν ξέρουμε πότε θα ψηφιστεί – κινητοποιήσεις κοντά στα γεγονότα- να οργανωθεί καλύτερα)
  • Πρόταση ΠΑΜΕ για Γεν. Συνέλευση (ομόφωνη απόφαση για 11/3 εκτός εάν η ΟΛΜΕ προτείνει διαφορετική ημερομηνία)
  • Εκδήλωση για την ημέρα κατά του ρατσισμού (ομόφωνα ναι)
  • Ανακοινώσεις
  • Προώθηση ανακοινώσεων παρατάξεων
  • Συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ.

Συν.Ε.Κ: : προτείνουμε συγκρότηση Προεδρείου σε βάση αντιπροσωπευτικού αναλογικού ( υποψήφια για Πρόεδρο τη Μαγαλιού Ε.)

 ΔΑΚΕ :χαιρόμαστε που  οι Συν.Ε.Κ υιοθετούν τις θέσεις μας /οφείλετε να ανασκευάσετε δηλώσεις στελεχών σας  εκτός και εάν τις ασπάζεστε/όλοι οι πρόεδροι που πέρασαν από την ΕΛΜΕ τίμησαν το συνδικάτο/παραπληροφορείτε τους συναδέλφους λέγοντας πως στο προηγούμενο Δ.Σ. προτείνατε το αντιπροσωπευτικό-αναλογικό/μάλλον δεν ξεχωρίζετε ή δεν θέλετε να διακρίνετε τη διαφορά με το  αναλογικό/γιατί μας ταλαιπωρείτε;/ εμμένουμε στην πλέον δημοκρατική θέση  για τη συγκρότηση του Δ.Σ.  ( αντιπροσωπευτικό-αναλογικό) /  δε διεκδικούμε τη θέση του Προέδρου.

Παρεμβάσεις:  εμμένουμε σε  προγραμματικό προεδρείο/ μας θλίβει η στάση των Συν.Ε.Κ. /γρήγορα θα ανασκευάσουν τη στάση τους ή θα βαρέσουν διάλυση/κάνουν πρόβα κυβερνητικού συνδικαλισμού/ δε διεκδικούμε τη θέση του Προέδρου.

Προοδ.Ενότητα: υπέρ του αντιπροσωπευτικού-αναλογικού σε προοδευτική κατεύθυνση με αγωνιστικό πλαίσιο αιτημάτων/ άστοχη η ανακοίνωση των Συν.Ε.Κ /άλλαξαν θέση 4 φορές/στο προηγούμενο Δ.Σ. έκαναν λόγο για αναλογικό Προεδρείο/ δε διεκδικούμε τη θέση του Προέδρου.

 

Ακολούθησε η κατάθεση υποψηφιοτήτων και ψηφοφορίες με αποτέλεσμα η συγκρότηση Προεδρείου να γίνει ως εξής:

 

Πρόεδρος :  Μαγαλιού Ερμιόνη

Γραμματέας:  Τζιατζιάς Μιχάλης

Αντιπρόεδρος: Ντελής Χρήστος

Ταμίας:  Νικολαΐδης Γιώργος

Μέλη:  Δημόκας Τάσος, Παναγιώτου Νίκος , Μπατσίλα Δάφνη, Παπαδόπουλος Δημήτρης, Ρεπανάς Δημήτρης

 

Ευχόμαστε σε όλους καλή  θητεία, δύναμη και αγωνιστικότητα.

 

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ  ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

 

Τζιατζιάς Μιχάλης  (τηλ.:6945229681), Παναγιώτου Νίκος (τηλ.:6937036180),

Μπατσίλα Δάφνη (τηλ.:6932430396)

Προηγούμενο άρθρο Αναδρομική έκθεση του Λαρισαίου Εικαστικού και Εκπαιδευτικού Ιωάννη Ντάκου
Επόμενο άρθρο Παράταση για την έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας διοδίων από αναπηρικά Ι.Χ.