Πρωτοποριακές ιδέες για τον Νομό Καρδίτσας από τον Δημήτρη Σιούφα στην εκδήλωση του Συλλόγου Καρδιτσιωτών Αθήνας


Στην ιδιαίτερη περιεκτική ομιλία του Προέδρου των Καρδιτσιωτών της Αθήνας κ. Κουσάη κατά την κοπή πίτας αναφέρθηκε και σε πρωτοβουλίες του Συλλόγου για το τρέχον έτος.

Παρεμβαίνοντας ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Δημήτρης Σιούφας πρότεινε να αναλάβει ο Σύλλογος και τις πιο κάτω πρωτοβουλίες.

  • Να οργανωθεί πολύμορφο δίκτυο ανάδειξης και επισκέψεων στους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Καρδίτσας, αρχίζοντας από το αρχαιολογικό Μουσείο. Περιοχές που ανέφερε είναι το Γεωργικό, η Μητρόπολη, η Φίλια, ο Πύργος Κιερίου, ο Βλοχός, ο Πύργος Ιθώμης, ο Ελληνόπυργος, το Μουζάκι, η Αργιθέα.
  • Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη, να γίνει σε πρώτη φάση, συνάντηση των Δήμων της Θεσσαλίας που έχουν Ενετικά Φρούρια, όπως το Φανάρι, τα Τρίκαλα, η Λάρισα, και σε δεύτερη φάση όλων των πόλεων της Ελλάδας, που έχουν Ενετικά Φρούρια, και σε τρίτη φάση όλων των πόλεων της Μεσογείου, για να ενδυναμωθούν οι σχέσεις φιλίας και συνεργασίας και να αναδειχθούν σημαντικά σημεία που δημιουργήθηκαν την περίοδο της Ενετικής κατοχής.

Ακόμα ο κύριος Σιούφας, στήριξε την πρόταση του Προέδρου των Μαυρομματιανών της Αθήνας να καθιερώσει ο σύλλογος, ετήσια επιμνημόσυνη δέηση, για τον κορυφαίο των κορυφαίων αγωνιστών για την Ελευθερία του Έθνους Γεώργιο Καραϊσκάκη, όπως γίνεται για τον μεγάλο Πλαστήρα και τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Σεραφείμ.

Προηγούμενο άρθρο Ανοικτή σύσκεψη του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας
Επόμενο άρθρο Διασφαλισμένη για 18 χρόνια η υγειονομική ταφή απορριμμάτων της μισής Θεσσαλίας