Το κρυφτό της χαράς στο «Λητώ»


Ένα Δημιουργικό Σαββατοκύριακο χάρισαν στους μεγάλους και μικρούς φίλους των παραμυθιών οι Εκδόσεις βιβλιοΔΙΑΠΛΟΥΣ &  η Μαριλένα Καββαδά (Συγγραφέας – Χορογράφος – Νηπιαγωγός Med)στο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΗΤΩ.

Η Χαρά είναι κρυμμένη στις μικρές καθημερινές  στιγμές της Ζωής μας,  δεν χρειάζεται μεγαλεία , ούτε δώρα πλουμιστά, την κερδίζουμε με ένα χαμόγελο, ένα χάδι, μια ζεστή αγκαλιά μας είπε μέσα από το όμορφο βιβλίο της « ΤΟ ΚΡΥΦΤΟ ΤΗΣ  ΧΑΡΑΣ» η κα Καββαδά  ενώ τα παιδιά του Νηπιαγωγείου «ΛΗΤΩ» έπαιξαν μαζί με την συγγραφέα το κρυφτό της,  για τους φίλους που τίμησαν την ανοιχτή αυτή εκδήλωση.

Την επόμενη μέρα υλοποιήθηκε στην Αίθουσα εκδηλώσεων του «ΛΗΤΩ» ένα φανταστικό βιωματικό εργαστήρι ενηλίκων, εκπαιδευτικών, πρωτοβάθμιας που πειραματίστηκαν δημιουργικά για να  ανακαλύψουν άλλους τρόπους επικοινωνίας με τα παιδιά , χαρίζοντας γνώση μέσα από την τέχνη, τον χορό και την μουσική, με θέμα “Το παραμύθι ως πηγή έμπνευσης, δημιουργίας και μάθησης” Έγιναν ανοιχτές δραστηριότητες, εναρμονισμένες με τις σύγχρονες παιδαγωγικές θεωρίες και πρακτικές προσεγγίσεις, βασισμένες κυρίως στο δραματικό παιχνίδι, τη μουσική, την κίνηση και τις τέχνες.  Όλοι αποχώρισαν γεμάτοι αλλά και θετικά προβληματισμένοι σχετικά με τις αξίες που πολλές φορές παραμελούμε .

Οι άνθρωποι της εκπαίδευσης που γνώρισαν την κα Καββαδά θαύμασαν  την αμεσότητα και την τόσο ζωντανή, κεφάτη & γεμάτη μηνύματα παρουσίαση της που  μάγεψε τους πάντες ! Στόχος κοινός το δια βίου μάθηση για τους ανήσυχους εκπαιδευτικούς, αλλά και για τους ευαισθητοποιημένους γονείς.Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με την ευχή πάντα να έχουμε την τύχη να μοιραζόμαστε την γνώση βιωματικά με τόσο ιδιαίτερο τρόπο.

Προηγούμενο άρθρο Χρ. Κέλλας: Ζητείται ρεαλισμός. Όχι σε νέους διχασμούς
Επόμενο άρθρο Επιστολή ΠΕΔ για τους βοσκοτόπους