Επίσκεψη Μελέτης Ευρωπαϊκών Οργανισμών για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών


Επίσκεψη Μελέτης Ευρωπαϊκών Οργανισμών από την Ισπανία, Βέλγιο, Γαλλία, Ρουμανία, Ιρλανδία, Ιταλία και Ελλάδα, για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου στην Αθήνα για την  ανταλλαγή εμπειριών και πρακτικών που ακολουθούνται στην προσπάθεια εξάλειψης διαφόρων μορφών βίας που υφίσταται το γυναικείο φύλο.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας & Iσότητας του Δήμου Αθηναίων, κα Μαρία Στρατηγάκη, και η Ψυχολόγος και Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΜΚΟ «Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας», κα Κική Πετρουλάκη, οι οποίες ενημέρωσαν τους διακρατικούς εταίρους για τις πολιτικές που ασκούνται για την ισότητα των φύλων και τις παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται σε ό, τι αφορά την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών. Επιπλέον, παρουσιάσανε το Εθνικό πρόγραμμα για την ισότητα των φύλων, δίνοντας έμφαση στις δραστηριότητες αλλά και τις υπηρεσίες που παρέχονται σε ότι αφορά τη διαχείριση της έμφυλης βίας στη χώρα μας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος NEW START: “Life coaching and mentoring empowerment for women for a new start”,  ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που αφορά στην ανάπτυξη ενός Μεθοδολογικού Οδηγού Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Καθοδήγησης σε γυναίκες θύματα της έμφυλης βίας. Στη χρήση του παραπάνω Οδηγού, θα πραγματοποιηθούν πιλοτικές εκπαιδεύσεις, από συμβούλους και μέντορες που εργάζονται στον τομέα της βίας κατά των γυναικών στη χώρα μας. Στόχος του προγράμματος, είναι η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των γυναικών θυμάτων έμφυλης βίας και η ανάπτυξη των  επιχειρηματικών τους ικανοτήτων, προκειμένου να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Διοργανωτής της επίσκεψης μελέτης, ήταν ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός «ΔΗΜΗΤΡΑ» ο οποίος συμμετέχει ως εταίρος στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα NEW START, που συντονίζεται από τον Ισπανικό οργανισμό INSTITUTE OF WOMEN του Πριγκιπάτου των Αστουριών της Ισπανίας.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον εκπαιδευτικό Οργανισμό  ΔΗΜΗΤΡΑ Ε.Ο. ΑΕ στο τηλέφωνο 2410 554026, ή επισκεφτείτε τα γραφεία μας, Παλαιολόγου 19, Λάρισα.

 

Προηγούμενο άρθρο Νίκαια 2015 : Πρόγραμμα αποκριάτικων εκδηλώσεων
Επόμενο άρθρο Προσπάθεια διεκδίκησης του έκτακτου επιδόματος των 1000 ευρώ