Τελικά, είναι τόσο απλό!


Ο αριστερός ριζοσπαστικός λόγος, η συνεπής στάση και η νέα πολιτική ηθική, τα αδύνατα τα έκαναν δυνατά. Η μετουσίωση της αγανάκτησης σε πολιτική στάση και δράση, έφερε τις τεκτονικές μετατοπίσεις συνειδήσεων εντός και εκτός Ελλάδας. Η απελευθέρωση της σκέψης, η χειραφέτηση και η ανάκτηση της αυτοπεποίθησης ενός λαού, αντικατέστησαν την κατάθλιψη και την παθητική στάση από την αισιοδοξία, την ελπίδα και την ενεργητική συμμετοχή.  Η επαναφορά της πολιτικής στο προσκήνιο με την ενεργοποίηση των λαϊκών αντανακλαστικών έκανε την ανατροπή  γιατί είναι κοινή συνείδηση πλέον ότι η αλήθεια είναι αυθύπαρκτη και ο φόβος επινόηση. Η εμπνευσμένη ιδέα ότι η παραγωγική ανασυγκρότηση με την αγροτική ανάπτυξη είναι «σιαμαίοι αδελφοί» και η κοινή της παραδοχή, έκανε τη διαφορά με την μεγαλύτερη επιβράβευση ποσοστιαία από τον αγροτικό χώρο για την Νέα Κυβέρνηση. Οι αγρότες πείστηκαν και επένδυσαν στην ελπίδα για το δικό τους μέλλον αλλά και της χώρας, γιατί ξέρουν, θέλουν και μπορούν να παράγουν ποιοτικά τρόφιμα – αγαθά του τόπου μας.  Με εμπειρία, γνώση, μεράκι και ψυχή, χωρίς ιδιαίτερες επενδύσεις στις υποδομές, μπορούν να κάνουν θαύματα, συμβάλλοντας πρωτίστως στην αντιμετώπιση της επισιτιστικής κρίσης και όχι μόνο.

Τα ελληνικά ποιοτικά προϊόντα μπορούν να ταξιδέψουν με διαβατήριο το “HELLAS” και το “Made in Greece” σε όλο τον πλανήτη. Η κοινή διαπίστωση ότι «πρέπει να γίνουν πολλά μέσα σε λίγην ώρα» μπορεί να γίνει πολιτική πράξη με τα ελάχιστα άμεσα μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής, γιατί σε λίγες μέρες ξεκινάει η νέα καλλιεργητική περίοδος.

Η λαϊκή απαίτηση του κόσμου της υπαίθρου περιγράφεται τόσο απλά: «σας εμπιστευθήκαμε και κάναμε την ανατροπή, εμπιστευθείτε μας να κάνουμε το όνειρο φέτα ψωμί».

Προηγούμενο άρθρο Απάντηση Πουτσιάκα στην επίθεση Αγοραστού
Επόμενο άρθρο Το Θεσσαλικό Θέατρο στηρίζει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων