Μ. Χαρακόπουλος : “Σύντροφοι”, ούτε λέξη για το “μνημονιακό” Πρόεδρο;


«Χαιρετίζουμε την επιλογή και την πανηγυρική υπερψήφιση από το ΣΥΡΙΖΑ του –μέχρι χθες, για να μη ξεχνιόμαστε, «μνημονιακού»- Προκόπη Παυλόπουλου ως Προέδρου της Δημοκρατίας» τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος απαντώντας σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας. Ο Θεσσαλός πολιτικός συνεχίζει λέγοντας: «Φαίνεται, όμως, ότι τα νέα φθάνουν με κάποια καθυστέρηση στην Οργάνωση του κυβερνόντος κόμματος στη Λάρισα. Όταν, λοιπόν, το πληροφορηθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας δεν είναι …ντροπή, με τον οίστρο έκδοσης ανακοινώσεων που τον έχει κυριεύσει προσφάτως, να βγάλει και μια σχετική ανακοίνωση υπέρ του νέου Προέδρου!

Θα συνιστούσα, επίσης, στους «συντρόφους» του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, να ξεφύγουν από τις δικές τους σουρεαλιστικές φαντασιώσεις και να παρακολουθήσουν τη ρεαλιστική προσγείωση του κόμματός τους –που ευχόμαστε να έχει συνέχεια.

Ας διαβάσουν, κατ’ αρχήν, το non paper με την εισήγηση στο Eurogroup του υπουργού Οικονομικών κ. Βαρουφάκη, που ο ίδιος έδωσε στη δημοσιότητα, το οποίο αναγνωρίζει:

  • την ύπαρξη πρωτογενών πλεονασμάτων, που δίνουν διαπραγματευτική ισχύ στη νέα κυβέρνηση,
  • το τέλος της ύφεσης και την είσοδο της χώρας στην ανάκαμψη και
  • τη βιωσιμότητα του χρέους, βάσει των συμφωνιών του 2012, που πέτυχε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Όσον αφορά στη Νέα Δημοκρατία, σε αντίθεση με το ΣΥΡΙΖΑ που δεν ψήφισε ούτε έναν νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης -ούτε καν την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας που τώρα επαναφέρει και για το 2015-, θα επιτελέσει στο ακέραιο το ρόλο της, ασκώντας εποικοδομητική αντιπολίτευση».

 

Προηγούμενο άρθρο Εργατικό Κέντρο Λάρισας : Να καταργηθούν τώρα όλα τα διόδια
Επόμενο άρθρο Επίσκεψη Πάνου Καμμένου στην έδρα της 1ης Στρατιάς