Πανικός σε συναυλία με 800 ανήλικους στη Λάρισα


Αυτεπάγγελτη προανάκριση ξεκίνησε η Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας, με αντικείμενο την έκθεση σε κίνδυνο παιδιών, κατά τη συναυλία που έγινε το βράδυ του Σαββάτου σε χώρο του εμπορικού κέντρου «Πάνθεον Πλάζα», με οργανωτή το αθλητικό σωματείο «Λύκοι». Η αστυνομία, όπως προέκυψε χθες, επιβάλλει άμεσα διοικητικά πρόστιμα για την πραγματοποίηση της συναυλίας χωρίς άδεια (σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.) και θα σχηματίσει δικογραφία, κατά των υπευθύνων. Πρόκειται να κληθούν να καταθέσουν γονείς των παιδιών, οι οργανωτές και κάθε άλλος εμπλεκόμενος.

Στον χώρο της συναυλίας βρίσκονταν 800 περίπου παιδιά, με βάση τα εισιτήρια και πριν την έναρξή της, τα παιδιά όρμησαν για να καταλάβουν καλή θέση κοντά στην εξέδρα. Αυτό δημιούργησε σκηνές πανικού, ασφυκτικές καταστάσεις, με λιποθυμίες και υπήρχε κίνδυνος να ποδοπατηθούν νέοι, οι οποίοι ασφυκτιούσαν, από τη συνεχή πίεση, για να βρεθούν όλοι κοντά στη σκηνή, πράγμα αδύνατο. Δύο παιδιά διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, αφού στο ένα χορηγήθηκε οξυγόνο και το άλλο είχε και διάστρεμμα στο πόδι. Υπήρχαν υπάλληλοι σεκιούριτι στον χώρο, που επιτηρούσαν και μάλιστα και Εθελοντές Σαμαρείτες του ΕΕΣ, οι οποίο προσπαθούσαν κι αυτοί να συγκρατήσουν τα παιδιά. Όταν άρχισαν οι λιποθυμίες και ο πανικός, οι «Σαμαρείτες» προσπαθούσαν να βρουν τους γονείς τηλεφωνικά, για να παραλάβουν τα παιδιά τους, εμψυχώνοντας τους ανήλικους και προσφέροντας τις πρώτες βοήθειες και οξυγόνο σε ένα από αυτούς. Δύο παιδιά παραδόθηκαν στα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Σημειωτέον, ότι πολλά από τα παιδιά ήταν από διάφορες περιοχές της Κεντρικής Ελλάδος, ακόμα και Λαμία, Κατερίνη κλπ. Παράλληλα, πανικόβλητοι γονείς κατέφθαναν στον χώρο και κάποιοι τηλεφώνησαν στην αστυνομία, για να επέμβει.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΟΝΕΑ

Γονέας, που συνομίλησε με την «Ε» καταγγέλλει ότι ο χώρος που έγινε η συναυλία ήταν ακατάλληλος και υπήρχε σοβαρός κίνδυνος να προκληθεί ασφυξία στα παιδιά από το στριμωξίδι, να σπάσουν τζαμαρίες και να προκληθούν σοβαροί τραυματισμοί των παιδιών. Η συναυλία δεν θα έπρεπε να γίνει και ακόμα υποστηρίζει ότι στον χώρο, δεν είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, για μια τέτοια εκδήλωση. Ζητούσε δε την επέμβαση των αρμοδίων αρχών, για να ερευνηθεί το όλο συμβάν, από τη στιγμή μάλιστα, που διακομίστηκαν παιδιά στο νοσοκομείο.

ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

Η «Ε» επικοινώνησε χθες με εκπρόσωπο του αθλητικού σωματείου, ο οποίος για το όλο συμβάν ανέφερε: Εμείς είχαμε όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να γίνει η συναυλία, εξάλλου μας το ζητούσε και ο ιδιοκτήτης του χώρου, ώστε να είναι όλα στην εντέλεια. Είχαμε ασφαλιστήριο για τη συναυλία, για τον χώρο, για τις υλικές ζημιές, όσα μας ζήτησε ο ιδιοκτήτης του χώρου. Υπογράψαμε συμφωνία, είχαμε πολλούς σεκιούριτι, υπήρχε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και επιπλέον και οι Εθελοντές Σαμαρείτες του ΕΕΣ, που βοηθούσαν κι αυτοί. Τα παιδιά τα είχε πιάσει υστερία. Τα περισσότερα παιδιά ήταν ασυνόδευτα, ηλικίας 12- 13 χρόνων, ψάχναμε να βρούμε τους γονείς. Από νωρίς, το φωνάζαμε στα μεγάφωνα να ηρεμήσουν, αλλιώς τους λέγαμε ότι δεν θα γίνει η συναυλία. Είπαμε να την αναβάλλουμε και μάλιστα ανακοινώσαμε να έρθουν να πάρουν πίσω τα χρήματα. Όμως, πολλοί μας λέγαν ότι ήρθαν από μακριά. Μετά σκεφτήκαμε ότι θα γινόταν ακόμα μεγαλύτερη φασαρία, αν ανακοινώναμε στο πλήθος την αναβολή της συναυλίας. Επρόκειτο να αρχίσει στις 7 το βράδυ και τελικά άρχισε γύρω στις 8, γιατί προσπαθούσαμε να ηρεμήσουμε τα παιδιά. Μάλιστα, την ολοκληρώσαμε νωρίτερα από το κανονικό…

Εφημ. Ελευθερία

Προηγούμενο άρθρο Η Ομοσπονδία Αργιθεάτικων Συλλόγων είναι γεγονός!
Επόμενο άρθρο Σε εκλογές οι κτηνοτρόφοι Θεσσαλίας στις 8 Μαρτίου