Η. Διώτη: «Η δική μας πραγματικότητα είναι η δημοκρατία»


«Η δική μας πραγματικότητα είναι η δημοκρατία όπως πραγματικά πρέπει να είναι. Γράφεται και στις καρδιές, ενώ τη δική σας θέλουν όλοι να την ξεχάσουν. Αυτή η μάχη που δίνουμε εντός και εκτός της χώρας, ως νέα κυβέρνηση και λαός μαζί, αν δεν το έχει κάποιος καταλάβει, είναι η ιστορία η ίδια». Με αυτά τα λόγια, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, έκλεισε την πρώτη της παρέμβαση η επανεκλεγείσα βουλευτίνα Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη.

Τονίζοντας ότι τα προηγούμενα χρόνια «προσπαθήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις να φανερώσουμε τη θανάσιμη παγίδα που είχε στηθεί από τις μνημονιακές δυνάμεις στους εργαζόμενους και στην χώρα, που εξυπηρετούσε μόνο την κερδοφορία μιας ολιγαρχίας σε Ελλάδα και Ευρώπη», η βουλευτίνα εξέφρασε τη συγκίνησή της για την «τεράστια νίκη του ελληνικού λαού, των κινημάτων, των εργαζόμενων, της νεολαίας, των ανέργων.

Δόθηκε μετά από πολλές δεκαετίες εντολή διακυβέρνησης της χώρας στην Αριστερά και έχει ήδη αποδειχτεί ότι και θέλουμε και μπορούμε, παρ’ όλες τις τεράστιες δυσκολίες, τις οποίες δεν υποτιμάμε ούτε στο ελάχιστο. Φάνηκε προχθές από τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι δεσμευόμαστε να πρωτοτυπήσουμε και να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας. Πράγμα άγνωστο σε αυτή τη χώρα. Ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με κόκκινο χαλί, αλλά με την κινητοποίηση του λαού και των εργαζομένων θα τα καταφέρουμε, και για ‘μας αλλά και για τους ευρωπαϊκούς λαούς».

Όπως επεσήμανε, οι αγώνες χιλιάδων ανθρώπων «δίνουν τη δύναμη και το σθένος στην κυβέρνηση να αναμετρηθεί με όλες τις δυσκολίες της διαπραγμάτευσης αλλά και της κατάστασης που παραλαμβάνουμε στην χώρα του 1,5 εκατομμυρίου ανθρώπων που έχασαν τη δουλειά τους, των 2,5 εκατομμυρίων που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, που τους στερούνται δικαιώματα, που πνίγονται στο Αιγαίο, στην χώρα των λουκέτων, του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου και της φύσης …έτσι απλά, επειδή κάποιοι, τελικά, βάζουν τα κέρδη τους πάνω από τους ανθρώπους. Και για να τα επιβάλλουν αυτά, δε δίστασαν να αντιμετωπίσουν με αυταρχικό και κατασταλτικό τρόπο την αγωνία που έτρωγε την κοινωνία. Να οδηγήσουν κόσμο στην αυτοκτονία, την απελπισία, την αναξιοπρέπεια».

«Η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, η ανάκτηση της εργασίας, η θεσμική ανασυγκρότηση είναι η απάντηση στα προγράμματα που εφάρμοζαν οι νεοφιλελεύθερες μνημονιακές κυβερνήσεις» κατέληξε η βουλετίνα, συμπληρώνοντας: «Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι ρεαλιστικό στις παρούσες συνθήκες. Είναι η επούλωση των πληγών για να μπορέσουμε να σταθούμε όρθιοι και να επιχειρήσουμε την παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας με μεροληψία υπέρ της κοινωνίας και των εργαζόμενων, υπέρ του δημόσιου πλούτου, της δικαιοσύνης, της ισότητας, της ελευθερίας. Και είμαστε αποφασισμένοι και αποφασισμένες να το τηρήσουμε και να τιμήσουμε τον ελληνικό λαό που δεν φοβήθηκε, παρ’ όλη την εκστρατεία τρομοκρατίας που είχε εξαπολυθεί».

Προηγούμενο άρθρο Ανακοίνωση Δρόμου Ανατροπής για τη σύσκεψη στην Περιφέρεια για τον Αχελώο
Επόμενο άρθρο Δήλωση Καλογιάννη για τις εκδηλώσεις στήριξης στην κυβέρνηση