Μ. Χαρακόπουλος: “Τώρα προέχει η σωτηρία της χώρας”


«Αυτός ο τόπος έχει δεινοπαθήσει από τις άγονες κομματικές αντιπαραθέσεις. Ήλθε η στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή με το παρελθόν. Αυτό που προέχει είναι η σωτηρία της χώρας» τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων στη βουλή. Παράλληλα, κάλεσε την κυβέρνηση «να ξεπεράσει προεκλογικές εμμονές και να προσγειωθεί γρήγορα στην πραγματικότητα».

Ο Θεσσαλός πολιτικός αναφερόμενος στο έργο της προηγούμενης κυβέρνησης σημείωσε ότι «σε αντίξοες συνθήκες, επεδίωξε να θέσει τις βάσεις για την έξοδο από την κρίση, το τέλος του μνημονίου και της επιτροπείας. Στα δυόμιση αυτά χρόνια, παρά τα λάθη και τα στραβοπατήματα, έγιναν βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Και για τούτο είναι άδικο να γίνεται λόγος από τον πρωθυπουργό για “καμένα σπαρτά”, κατά τη γνωστή ρήση της εκάστοτε νέας κυβέρνησης που λέει ότι παραλαμβάνει “καμένη γη”».

Για τα αίτια της ήττας της ΝΔ υπογράμμισε πως «οι πολίτες, προφανώς, κουρασμένοι από την παρατεταμένη πολιτική λιτότητας, απογοητευμένοι από την καθυστέρηση μιας χειροπιαστής αλλαγής, αγανακτισμένοι ίσως από την άδικη ενίοτε φορολογία, αποφάσισαν, παρά τους κινδύνους, να δοκιμάσουν έναν άλλο δρόμο».

 

Από το “Δεν πληρώνω” στο “Όλοι στο Ταμείο!”

Ο κ. Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «οι δυσκολίες να πείσει η νέα κυβέρνηση εταίρους και αγορές θα είναι μεγάλες. Πολλώ δε μάλλον, που οι προεκλογικές της εξαγγελίες προδιέθεταν επιστροφή σε πρακτικές της προ κρίσης εποχής. Γι’ αυτό και διατυπώνουμε την αγωνία μας για την πορεία των διαπραγματεύσεων».

Εντούτοις, επεσήμανε κάποια ρεαλιστική στροφή στις εξαγγελίες του κ. Τσίπρα λέγοντας ότι είναι ενθαρρυντικό που «αναγνώρισε πως τα πλεονάσματα ή έστω ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός συνιστούν παράγοντα ενίσχυσης της εθνικής κυριαρχίας». Ενώ σημείωσε δεικτικά ότι ο πρωθυπουργός «ανακάλυψε την ανάγκη να πληρώνονται οι υποχρεώσεις των πολιτών προς το δημόσιο και ήδη εγκαταλείποντας το κίνημα “Δεν πληρώνω” προσχώρησε στο “Όλοι στο Ταμείο”»!

 

Ο πρωθυπουργός δεν είπε κουβέντα για τους αγρότες!

Για την αγροτική παραγωγή ο πρώην υπουργός επεσήμανε ότι του «προκάλεσε ιδιαίτερο προβληματισμό ότι στις προγραμματικές δηλώσεις δεν ακούστηκε τίποτε από τον πρωθυπουργό για την πρωτογενή παραγωγή. Ελπίζω να μην είναι ενδεικτικό της χαμηλής ιεράρχησης που επιφυλάσσετε στον αγροτικό κόσμο, ο οποίος σας ανέδειξε πρώτους στις πρόσφατες εκλογές».

Αναφερόμενος στην διαφωνία του για την αύξηση της διάρκειας ζωής του γάλακτος, για την οποία είχε παραιτηθεί από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, ζήτησε μετά την αποτυχία του μέτρου «να επανεξεταστεί και να προχωρήσει η ακύρωσή του».

Τέλος, χαιρέτισε «τις εξαγγελίες για πάταξη φαινομένων διαπλοκής και διαφθοράς, εξάλειψη των κάθε είδους καρτέλ, αλλά και ενίσχυση της διαφάνειας» ευχόμενος «να μη μείνουν λόγια του αέρα» καθώς και «την πρόθεση να αποδοθούν ευθύνες σε όσους αποδεδειγμένα συνετέλεσαν ώστε η χώρα να βρεθεί σε αυτή τη θέση. Αρκεί αυτές οι διαδικασίες από πλευράς κυβέρνησης να μη αποτελέσουν “θέαμα” για το λαό ελλείψει “άρτου”».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Βαγγ. Αποστόλου στη Λάρισα για τα εγκαίνια της 10ης Πανελλήνιας Γεωργικής Κτηνοτροφικής-Περιβαλλοντικής Έκθεσης
Επόμενο άρθρο Συνελήφθη 25χρονος Ρουμάνος για ληστεία σε βάρος 75χρονης - Αναζητείται ο συνεργός του