Συνάντηση της «Οικολογικής Θεσσαλίας» με αιρετούς της Δημοτικής Κοινότητας Συκουρίου


Ο επικεφαλής της «Οικολογικής Θεσσαλίας», Περιφερειακός σύμβουλος, Νίκος Πουτσιάκας, συναντήθηκε, το Σάββατο 7-02-2015, με τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Συκουρίου και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητα Νέσσωνος, παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητα Νέσσωνος Κων/νος Νταφούλης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γιώργος Καλότυχος και τα μέλη της Μίνα Ζαμπέκα και Αθανάσιος Νούλας.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν την Κοινότητα και τη Δημοτική Ενότητα και διερευνήθηκαν πιθανές πρωτοβουλίες για επίλυση διαφόρων προβλημάτων καθώς και προτάσεις για νέες παρεμβάσεις.

Από την πλευρά των αιρετών της Αθμιας Αυτοδιοίκησης, παρουσιάστηκε ένας εκτενής κατάλογος έργων που αφορούν κυρίως τη κοινότητα Συκουρίου.

Ως ένα από τα πρωταρχικά θέματα τέθηκε το ζήτημα της διαχείρισης των υδάτων σε σχέση και με τον μεγάλο αριθμό δενδρωδών εκτάσεων που καλλιεργήθηκαν την παρούσα χρονιά. Κρίθηκε αναγκαίο, να γίνει, το συντομότερο δυνατόν, η απαραίτητη προετοιμασία για μια τεχνική παρέμβαση ώστε να είναι εφικτή η άμεση αποθήκευση των υδάτων, στους δυο εγκλωβισμούς της «Μπάρας» τις περιόδους που κατεβαίνουν ορμητικά νερά από τον Κίσσαβο και να στεγανοποιηθεί ο νέος εγκλωβισμός της «Μπάρας».

Επίσης τέθηκαν πολλά άλλα θέματα όπως η πρόσβαση στο δημοτικό σχολείο, η λειτουργία του παιδικού σταθμού και των παιδικών χαρών, η αποπεράτωση και αξιοποίηση, νέων και παλαιών δημόσιων κτηρίων, το κυκλοφοριακό και ο καθορισμός χώρων στάθμευσης, η ανανέωση του συστήματος ύδρευσης, πεζοδρομήσεις και αξιοποίηση παραδοσιακών κτισμάτων, αναβίωση του παραδοσιακού υδρευτικού και αρδευτικού συστήματος, το ΓΠΣ κ.α

Από την συζήτηση προέκυψε η ανάγκη, άμεσης, περαιτέρω συνεργασίας για όλα τα παραπάνω θέματα καθώς και η αναζήτηση πόρων αλλά και έξυπνων άυλων παρεμβάσεων που δεν έχουν κόστος είτε αξιοποιώντας την εμπειρία φορέων όπως τα ΑΕΙ/ΤΕΙ είτε άλλους ενεργούς πόρους όπως η διασπορά κ.α.

Ο Ν. Πουτσιάκας, μετά την περιοχή καταγωγής του, επισκέφτηκε τους αιρετούς του τόπου όπου κατοικεί, θέλοντας να ακούσει από τα άτομα που είναι οι καθημερινοί αποδέκτες των προβλημάτων της κοινότητας και της περιοχής. Τέλος ο ίδιος αναφέρθηκε σε ζητήματα ανάδειξης του πολιτισμικού πλούτου της περιοχής, σε δράσεις για μείωση του ενεργειακού κόστους, διαχείρισης απορριμμάτων και κυρίως φυτοφαρμάκων και σε μια ειδική δράση για τη μείωση ή και εξάλειψη της χρήσης της πλαστικής σακούλας.

Συμφωνήθηκε να υπάρξουν τακτικές επαφές και να ανταλλάσσονται ιδέες και εμπειρίες τόσο μεταξύ τους, όσο και με το σύνολο του πληθυσμού της περιοχής στο πλαίσιο μιας συνεχούς κοινωνικής διαβούλευσης.

 

Προηγούμενο άρθρο Έργα, μελέτες και δράσεις προϋπολογισμού 2,9 εκατ. ευρώ
Επόμενο άρθρο Η παράταξη «Ταυτότητα Πόλης» κόβει την πίτα της