Μάξιμος: Θα ασκήσω εποικοδομητική αντιπολίτευση


«Προσωπικά θα ασκήσω εποικοδομητική αντιπολίτευση, ευελπιστώντας ότι θα συμβάλω, με τη γνώση και την εμπειρία που αποκόμισα κατά τη θητεία μου στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στη διαμόρφωση ενός καλύτερου πλαισίου για την ενασχόληση με τη γεωργία και την κτηνοτροφία». Τα παραπάνω τόνισε σε δήλωσή του ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την εορτή του προστάτη των αμπελουργών και των καλλιεργητών της γης Αγίου Τρύφωνα.
Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις στη Φιλιππούπολη της Λάρισας για τον Άγιο Τρύφωνα -τον οποίο ευλαβούνται ιδιαίτερα οι απόγονοι των προσφύγων από την Ανατολική Ρωμυλία- στη δήλωσή του σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Η ανάπτυξη μπορεί να προέλθει από τη γη. Τα 20 δις που διασφαλίσαμε με τη νέα ΚΑΠ από την ΕΕ για τους έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφους μέχρι το 2020 είναι μια ισχυρή βάση εκκίνησης για την ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα, αρκεί να μη θέσουμε μόνοι μας σε δοκιμασία την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη. Το προηγούμενο διάστημα, παρά τα λάθη και τις καθυστερήσεις, μπήκαν οι βάσεις για την ανάδειξη των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων στον πρωτογενή τομέα: την παραγωγή πιστοποιημένων ποιοτικών προϊόντων με ταυτότητα που μπορούν να κατακτήσουν τις διεθνείς αγορές. Χρήσιμο “πολυεργαλείο” προς αυτή την κατεύθυνση είναι το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 με πολύτιμους πόρους για Νέους Αγρότες, Ομάδες Παραγωγών, Σχέδια Βελτίωσης, Επιδότηση Ασφαλίστρου, Αγροπεριβαλλοντικά Προγράμματα, Ταμιευτήρες κλπ. Όλα αυτά, όμως, προϋποθέτουν ότι η χώρα δεν θα ρισκάρει την παραμονή της στην ευρωπαϊκή οικογένεια.
Εύχομαι στη νέα πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ επιτυχία στην αποστολή της για το καλό του αγροτικού κόσμου. Είναι θετικό ότι ο νέος αναπληρωτής υπουργός είναι γνώστης των θεμάτων. Θα αναμένουμε αυτά που κατά καιρούς αποτέλεσαν αντικείμενο εύκολης αντιπολίτευσης από μέρους του ΣΥΡΙΖΑ να γίνουν πράξεις».

Προηγούμενο άρθρο Κάλεσμα Ομάδας Πρωτοβουλίας του ΚΙΔΗΣΟ Λάρισας
Επόμενο άρθρο Πιάστηκαν στα «πράσα» να προσπαθούν να κλέψουν μηχανή