Σαρανταοκτάωρη απεργία δασκάλων τον Οκτώβριο


 Έκτακτες γενικές συνελεύσεις των κατά τόπους συλλόγων δασκάλων με σκοπό την υλοποίηση 48ωρης απεργίας στο τέλος Οκτωβρίου εισηγείται η διδασκαλική ομοσπονδία (ΔΟΕ). Η εισήγηση της ΔΟΕ συζητήθηκε χθες βράδυ σε πανθεσσαλική σύσκεψη συνδικαλιστών που έγινε στα γραφεία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας με τη συμμετοχή των μελών του ΔΣ της ΔΟΕ Μιχάλη Χαζίρη και Καίτης Ρηνάκη, οι οποίοι ενημέρωσαν τους συνδικαλιστές για τις τρέχουσες εξελίξεις.

 Νωρίτερα και σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Χαζίρης αναφέρθηκε στις επιπτώσεις των μέτρων του Μνημονίου στα οικονομικά των εκπαιδευτικών, σημειώνοντας ότι «αποτελεί κυρίαρχο πρόβλημα», προσθέτοντας ότι «ανοίγει και το θέμα του νέου μισθολογίου». Ο κ. Χαζίρης σημείωσε ακόμη ότι η ΔΟΕ εισηγείται γενικές συνελεύσεις των συλλόγων έως τις 8 Οκτωβρίου, στις 11 Οκτωβρίου θα γίνει η ολομέλεια των προέδρων η οποία θα αποφασίσει για 48ωρη προειδοποιητική απεργία (μετά τα μέσα του ερχόμενου Οκτωβρίου) που σχεδιάζεται να έχει πανεκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Δημ. Παπαποστόλου, διευκρίνισε πως η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία στις 7 Οκτωβρίου παραμονές της εκδίκασης της αγωγής κατά του Μνημονίου. Στην απεργία της 7ης Οκτωβρίου θα μετάσχουν και οι δάσκαλοι, όπως και όλοι οι κλάδοι των εργαζομένων στο δημόσιο.

Η κ. Ρηνάκη από την πλευρά της τόνισε πως σε μια δύσκολη περίοδο με αφορμή και την οικονομική κρίση, οι εκπαιδευτικοί αγωνίζονται για την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος, ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης που υποβαθμίζουν την εκπαίδευση. Σημειώνοντας ιδιαίτερα τα προβλήματα στην προσχολική εκπαίδευση όπου με αφορμή και τα οξυμένα προβλήματα υποδομών στα νηπιαγωγεία, τα προνήπια βρέθηκαν εκτός νηπιαγωγείων. Με βάση στατιστικά στοιχεία παρελθόντων ετών, όπως διευκρίνισε ο κ. Χαζίρης περίπου 60.000 νήπια έμειναν εκτός νηπιαγωγείων με βάση και τον σχετικό νόμο. Τέλος η κ. Ρηνάκη υπενθύμισε την ανάγκη επιμόρφωσης εκπαιδευτικών η οποία δεν ξεκίνησε ακόμη.

Προηγούμενο άρθρο Νέος δρόμος για την Ραψάνη
Επόμενο άρθρο ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ