Κέλλας: Ηχηρό μήνυμα νίκης της ΝΔ


Την βεβαιότητά του ότι η ΝΔ θα είναι ο νικητής των εκλογών με στόχο «να ανοίξει μια νέα σελίδα στον τόπο» εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ και εκ νέου υποψήφιος κ. Χρήστος Κέλλας.

Ο κ. Κέλλας μιλώντας μπροστά σε ένα πολυπληθέστατο ακροατήριο υπεραμύνθηκε των επιλογών της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά και ταυτόχρονα άσκησε δριμύτατη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ σε μια ομιλία η οποία εμπεριείχε μεγάλες δόσεις αυτοκριτικής.

«Δεν είμαι ένας άνθρωπος που προσπάθησε ποτέ να γαντζωθεί σε καρέκλες και αξιώματα. Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας, ζω από κοντά την αγωνία του σπιτικού, του δανείου, των απλήρωτων λογαριασμών, των δυσκολιών στη επαγγελματική αποκατάσταση των νέων. Δούλεψα στο εξωτερικό, είδα πως είναι να είσαι ξένος ανάμεσα σε ξένους, είδα και πως είναι να μην μπορείς να ανταποκριθείς στις άμεσες υποχρεώσεις. Είμαι ένας επαγγελματίας στην πολιτική και όχι ένας επαγγελματίας πολιτικός», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κέλλας, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του σημείωσε:

«Είναι αδιανόητο μετά από όλα όσα περάσαμε και όλα όσα κινδυνεύουμε να περάσουμε, να μην έχουμε καταφέρει ένα τουλάχιστον πράγμα: να μιλάμε καθαρά. Να λέμε αλήθειες χωρίς περιστροφές.

Ναι! Η κρίση είναι σε μεγάλο βαθμό κρίση πρωτίστως πολιτική. Κρίση θεσμών.

Ναι! Ήταν το αποτυχημένο πολιτικό σύστημα που απαρτίζονταν από πολιτευτές της συμφοράς, οι οποίοι γνώριζαν καλά πως χωρίς εξαρτήσεις και διαπλοκή δεν θα είχαν καμία πιθανότητα να παίξουν τον όποιο πολιτικό ρόλο.

Ναι! Ήταν και ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας που εθίστηκε σε αυτό τον τρόπο πολιτικής συμπεριφοράς, και το οποίο με τον τρόπο του επικροτούσε τους εκπροσώπους του χθες.

Του χθες!

Γιατί όλα αυτά που γέννησαν την κρίση και έφεραν τη δίνη μέσα στα ελληνικά σπίτια, όλα αυτά που αδυνάτισαν τους θεσμούς και διάβρωσαν το κράτος, όλα αυτά που διέλυσαν την εκπαίδευση και δημιούργησαν τρωκτικά στον χώρο της υγείας, ανήκουν στο χθες.

Δεν μπορεί να χαρακτηρίζουν το σήμερα.

Δεν μπορεί να σηματοδοτήσουν το αύριο.

Και είναι αυτός ο αγώνας που δίνει το αποτυχημένο σύστημα της κρίσης, το παλαιολιθικό συνδικαλιστικό σύστημα των περασμένων δεκαετιών, το οποίο στοιχιζόμενο τώρα πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να μην αλλάξει τίποτα στη χώρα.

Επιδιώκουν το χθες να συνεχίζει να γράφει το μέλλον αυτού του τόπου.

Και δίνουν τον νυν υπέρ πάντων αγώνα να μην αλλάξει τίποτα για ένα και μόνον λόγο: γιατί αν αλλάξουν τα πράγματα οι ίδιοι δεν θα έχουν κανένα ρόλο και λόγο στα πράγματα. Επί δυόμισι χρόνια, περάσαμε τα πιο δύσκολα, μείναμε όρθιοι, μείναμε ενωμένοι και μπορέσαμε και κρατήσαμε την πατρίδα μας όρθια. Και τώρα πάμε να ανοίξουμε μια πραγματικά νέα σελίδα για τον τόπο. Μια σελίδα που δεν θα έχει άρωμα κομματοκρατίας και παλαιοκομματισμού» κατέληξε ο κ. Κέλλας.

Αναφερόμενος στην προσωπική του διαδρομή ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε:

Από τότε που έλαβα από εσάς την πιο τιμητική εντολή της ζωής μου, να σας εκπροσωπήσω στο Ελληνικό κοινοβούλιο, προσπάθησα να το κάνω με αξιοπρέπεια και υπευθυνότητα. Στόχος μου δεν υπήρξε σε καμία περίπτωση να αναλωθώ στις δημόσιες σχέσεις και τις «μεγάλες» τάχα γνωριμίες.

Κύριο μέλημά μου ήταν από την πρώτη στιγμή να δημιουργήσω μια γέφυρα επικοινωνίας του νομού με το κέντρο. Προσπάθησα να φέρνω στη βουλή τα καθημερινά προβλήματα του απλού πολίτη, του πολίτη που με έπιανε στην πλατεία, του πολίτη που με έπαιρνε στο τηλέφωνο, του πολίτη που συναντούσα στα χωριά αυτά τα δυόμιση χρόνια.

Προσπάθησα να φανώ χρήσιμος και να βοηθήσω την περιοχή μου:

Από τον Νοέμβριο του 2013 έφερα στη βουλή, πρόταση νόμου για την ρύθμιση του εκκρεμούντος επί δεκαετίες θέματος, των δημοσίων εκτάσεων των παραλίων του Νομού Λάρισας και θα ήταν ήδη προς ψήφιση στη βουλή, αν δεν μεσολαβούσαν οι εκλογές.

Ήμουνα από τους πρώτους που άνοιξα τη συζήτηση για μεταφορά των δημόσιων υπηρεσιών σε κρατικά κτίρια με στόχο την εξοικονόμηση χρημάτων.

Ήμουνα από τους πρώτους που φώναζα για τον έγκαιρο προσδιορισμό των βοσκοτόπων ώστε να μην προκύψουν προβλήματα με τις εξισωτικές.

Ήμουν από αυτούς που ανέδειξαν το θέμα με τους διοριστέους παλιών προκηρύξεων.

Πίεσα με κάθε τρόπο ώστε να λειτουργήσει το Αγροτικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας, με συνεχείς συναντήσεις και πιέσεις στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Προσπάθησα να υπάρξει η όσο το δυνατόν γρηγορότερη πληρωμή στα αγροπεριβαλλοντικά προγράμματα, ενώ πίεσα μέχρι τέλους ώστε να προχωρήσει για έγκριση στην Ε.Ε το πρόγραμμα για την εξαέρωση της αμμωνίας, όπως και να χαρακτηριστεί ισοδύναμο όπως η βιολογική γεωργία για το λεγόμενο πρασίνισμα της νέας ΚΑΠ.

Πρότεινα την αξιοποίηση και μετατροπή των κατασκηνώσεων Κοκκινοπηλού Ελασσόνας, σε πρότυπο ορειβατικό κέντρο.

Πίεσα για να υπάρξουν ευνοϊκές αλλαγές στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ.

Ζήτησα την μείωση στον φόρο πετρελαίου θέρμανσης, πάλεψα για μια πιο δίκαιη φορολόγηση στα αγροτεμάχια, πίεσα για την μη φορολόγηση των αγροτικών επιδοτήσεων, έφερα στο προσκήνιο το πρόγραμμα της Γυναικείας επιχειρηματικότητας, πάλεψα για δίκαιες αποζημιώσεις στον ΕΛΓΑ.

Ανέδειξα στη βουλή το θέμα με τις καθυστερήσεις στο πρόγραμμα εξοικονομώ κατ’ οίκον, παρενέβην στο θέμα του λαθρεμπορίου στα καπνικά, πίεσα για να αυξηθούν οι δικαιούχοι στο πρόγραμμα των νέων αγροτών, ζήτησα να μην φορολογούνται τα σεμινάρια ανέργων, πάλεψα για την μείωση του ΕΝΦΙΑ στα ανοίκιαστα ακίνητα, πίεσα για την παραμονή του λιμενικού φυλακίου Στομίου, ζήτησα εγκαίρως τα προληπτικά μέτρα για τον καταρροϊκό πυρετό, έφερα στη βουλή την ανανέωση στις λίστες παθήσεων ΚΕΠΑ, πίεσα για την αλλαγή νομοθεσίας για την δάσωση των γαιών, πάλεψα για να αλλάξει η νομοθεσία στην διαδικασία σφραγίσματος των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ζήτησα την γενναία αύξηση του ΕΣΠΑ για τις νέες επιχειρήσεις.

Θα ήθελα όμως να εστιάσω σε τέσσερις ενέργειες που θεωρώ ότι ήταν από τις σημαντικότερες σε αυτήν την μικρή κοινοβουλευτική μου θητεία.

Πρώτον, την πρόταση νόμου για να αλλάξει ο ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ για όλες τις επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, αποδεδειγμένα από το 2009 που ξεκίνησε η κρίση. Αυτήν η κίνηση ήταν το πρώτο βήμα για να αλλάξει εντελώς η στάση του κράτους απέναντι στην πραγματική οικονομία.

Δεύτερον, το Net metering. Πολλοί από εσάς δεν γνωρίζετε τι ακριβώς είναι. Ούτε εγώ το γνώριζα, μέχρι που άνθρωποι από τον Σύλλογο Αγροτικών Φωτοβολταϊκών μου παρουσίασαν το θέμα, το τρέξαμε μαζί στη βουλή και πλέον δόθηκε η άδεια για να μπορεί να γίνεται συμψηφισμός της παραγόμενης με την καταναλισκόμενη ενέργεια, η οποία θα μπορεί να γίνεται μέσα από μια εγκατάσταση που θα είναι συνδεδεμένη με την πομόνα του κάθε αγρότη. Δηλαδή εξοικονόμηση τόσο χρημάτων, όσο και ενέργειας.

Τρίτον, την πρόταση νόμου για περικοπή 25% στα στεγαστικά δάνεια. Όταν προχωρήσαμε σε αυτήν την πρόταση νόμου με τον συνάδελφό μου τον Παύλο τον Σιούφα, κάποιοι μας έλεγαν λαϊκιστές και κάποιοι άλλοι έλεγαν ότι αυτό αποκλείεται να γίνει. Αν δεν γίνονταν εκλογές, τώρα θα συζητούσαμε για το σχέδιο του κουρέματος των στεγαστικών δανείων, κάνοντας πράξη ένα σχέδιο που στην αρχή φαίνονταν όνειρο θερινής νυκτός.

Τέταρτον, Το μεγάλο μου στοίχημα. Η ρύθμιση στις ληξιπρόθεσμες οφειλές και στις ασφαλιστικές εισφορές, με τις 72 και 100 δόσεις. Από το 2013 μέσα από ερωτήσεις, συναντήσεις, ομιλίες και παρεμβάσεις, τόνιζα την αναγκαιότητα μιας γενναίας ρύθμισης στα ταμεία και στις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Πίστευα και πιστεύω δυο πράγματα. Πρώτον ότι η ανάπτυξη για την Ελλάδα θα έρθει μόνο μέσα από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την μεσαία τάξη και δεύτερον ότι όλοι οι Έλληνες είμαστε νοικοκυραίοι. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο αυτό το βήμα που έγινε τώρα με τις ρυθμίσεις χρεών, μπορεί να μην λύνει άμεσα όλα τα προβλήματα και ασφαλώς να χρήζει πολλών βελτιωτικών διορθώσεων, όμως είναι το πρώτο ρεαλιστικό βήμα που αντικατοπτρίζει τις ανάγκες της πραγματικής οικονομίας. Και πραγματικά είμαι πολύ περήφανος που έβαλα και εγώ το λιθαράκι μου σε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια», τόνισε ο κ. Κέλλας για να καταλήξει λέγοντας:

«Σήμερα είμαι περήφανος όχι για όλα όσα σας ανέφερα μόλις εν τάχει. Αυτό θεωρώ καθήκον και υποχρέωσή μου που απορρέει από την δική σας εντολή. Είμαι περήφανος που στήριξα την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, καταφέρνοντας να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια.

Ασφαλώς και δεν έγιναν όλα καλά. Έγιναν πολλά λάθη, πολλές αδικίες. Όμως σας καλώ να κλείσετε τα αφτιά σας στις σειρήνες του λαϊκισμού. Μην υποκύψετε στα ψέματα. Μην αφήσετε κανέναν να υποτιμήσει τις θυσίες που κάναμε όλοι οι Έλληνες. Η Ελλάδα είναι ένα βήμα πριν βγει οριστικά από το τέλμα και το αδιέξοδο. Ας μην ξαναγυρίσουμε πίσω. Ελάτε να κάνουμε αυτό το βήμα όλοι μαζί.

Κάποιοι θέλουν να μας κάνουν Βενεζουέλα, Αργεντινή, Β. Κορέα και Κούβα. Εμείς τους απαντάμε ότι θέλουμε να είμαστε Ελλάδα και να γίνουμε μια ακόμα καλύτερη Ελλάδα. Μια Ελλάδα που τους χωράει όλους και τους χρειάζεται όλους. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε».

Προηγούμενο άρθρο Κατασχέθηκε ποσότητα χαλκού βάρους 56 κιλών – Τρεις συλλήψεις στα Φάρσαλα
Επόμενο άρθρο Ανακοίνωση προγράμματος εξετάσεων της επαγγελματικής δραστηριότητας των τεχνικών καύσης υγρών και αερίων καυσίμων