Μαζική η συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Ελασσόνα


Μαζική και μαχητική ήταν η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Ελασσόνα, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης σε κεντρικό κατάστημα της πόλης.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος Δημήτρης Αβρανάς, ο οποίος ανάμεσα στα άλλα ανέφερε και τα εξής:

«Στο ερώτημα τι κρίνεται σ’ αυτές τις εκλογές απαντάμε με θάρρος και αίσθημα ευθύνης για να μην ξεγελάσουν και πάλι το λαό. Δεν κρίνεται αν θα έχουμε μια κυβέρνηση της ΝΔ- καταστροφική, των μνημονίων όπως λένε ή μια κυβέρνηση της αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ. Το έργο είναι χιλιοπαιγμένο και για εμάς τους νεότερους αλλά πολύ περισσότερο και για τους μεγαλύτερους σε ηλικία. Τα λόγια και τα έργα των δύο επίδοξων μονομάχων αποδεικνύουν ότι την επόμενη μέρα των εκλογών όποια κι αν είναι η νέα κυβέρνηση θα είναι εδώ και θα συνεχίζουν να ματώνουν το λαό, η Ευρωπαϊκή Ένωση με τα μνημόνια διαρκείας, τα μονοπώλια και η εξουσία τους, με ακόμα μεγαλύτερες απαιτήσεις από την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Θα είναι εδώ το σύνολο των αντιλαϊκών νόμων, οι ανταγωνισμοί στη Ευρωπαϊκή Ένωση, το δημόσιο χρέος, όπως ήταν πάντα, το οποίο αναγνωρίζουν ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, κάθε κόμμα που γίνεται κυβέρνηση για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Και οι δυο προωθούν την πολιτική της ΕΕ με μέτρα του τύπου «παίρνω από τους φτωχούς για να στηρίξω τους εξαθλιωμένους» και τα οποία δεν στοιχίζουν στις μεγάλες επιχειρήσεις. Κανένας λοιπόν δεν πρέπει να ξεγελαστεί από τον στημένο καυγά και τα ξένα για το λαό διλλήματα.

Αυτό που κρίνεται, αυτό που θα μετρήσει σε όφελος του λαού, αυτό που θα τρομάξει πραγματικά της αστική τάξη, τους εκμεταλλευτές είναι ένα δυνατό ΚΚΕ, ένα ΚΚΕ που θα αποτελέσει την ανερχόμενη δύναμη.

Η σίγουρη εγγύηση στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια είναι ένα δυνατό ΚΚΕ στη Βουλή, παντού, δύναμη λαϊκής- εργατικής αντιπολίτευσης, αντίστασης και αντεπίθεσης για να έχει η εργατική τάξη, ο λαός που να ακουμπήσει».

Προηγούμενο άρθρο Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας στον Απ. Καλογιάννη
Επόμενο άρθρο Τα έργα στο λόφο του Φρουρίου επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Λαρισαίων