«Εκλογές 2015: Αλήθειες και Ψέματα για την Τεχνική Εκπαίδευση»


«Θέλουν να μας μάθουν να ζούμε με ψίχουλα. Αρκετά! Δε θα τους χαρίσουμε το μέλλον και τα όνειρά μας!»

Ξεκινάμε τη σημερινή μας τοποθέτηση με αφετηρία το παραπάνω σύνθημα, φέρνοντας στο επίκεντρο ότι: «Κάθε νέα και κάθε νέος που σπουδάζουν στις ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ, στα ΙΕΚ, στο ΤΕΙ, στα ΕΠΑΛ, έχουν συμφέρον από ένα πιο δυνατό ΚΚΕ»

Καλούμε τους σπουδαστές της τεχνικής εκπαίδευσης να σκεφτούν, να σταθουν με κριτήριο τη ζωή τους στις εκλογές της 25 Γενάρη και τους λέμε: « Δυναμώστε το ΚΚΕ, το μόνο Κόμμα που όλα αυτά τα χρόνια σας είπε την αλήθεια».

  • Την αλήθεια για τον «θεσμό της μαθητευόμενης εργασίας, της μαθητείας», που ζείτε καθημερινά στο πετσί σας, όταν σπουδάζετε σε ένα απαξιωμένο σχολείο και δουλεύετε για ένα μεροκάματο που ποικίλει από τα 9 Ευρώ σε ΕΠΑΛ και ΙΕΚ, τα 17,30 στην ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ, μέχρι τα 400 Ευρώ ανά μήνα στα 5μηνα πρακτικής άσκησης του voucher.
  • Την ίδια στιγμή ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ που διεκδικούν την κυβερνητική εξουσία, με τις ευλογίες της ΕΕ αποθεώνουν την τσάμπα εργασία που προσφέρετε στην εργοδοσία. Κι αυτό γιατί είναι διακηρυγμένος στόχος της ΕΕ η πλειοψηφία των παιδιών να περνάει από τις δομές της μαθητείας.
  • Τα προγράμματα ΕΣΠΑ που επικαλούνται τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ για τις νέες θέσεις εργασίας, είναι χρήματα από την τσέπη των γονιών σας που πάνε από τον κρατικό προϋπολογισμό, στα ταμεία της Κομισιόν και πάλι πίσω. Με συγκεκριμένη κατεύθυνση, να πάνε στην τσέπη των εργοδοτών για να πληρώσουν το μεροκάματό των μαθητευόμενων εργατών. Αυτή την αλήθεια όλοι την κρύβουν!
  • Όλα τα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ, τόσο τα δυο βασικά, όσο και τα κόμματα μιας χρήσης που μαζεύονται γύρω από τον έναν ή τον άλλο πόλο, σας κρύβουν ότι οι γονείς μας πληρώνουν πάλι τα μεροκάματά μας για να έχουν τσάμπα εργασία μια χούφτα βιομήχανοι, μεγαλοξενοδόχοι και επιχειρηματίες. Και αυτούς, τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές τους μεγαλοξενοδόχους, που κάνουν πραγματικά κουμάντο, ξέρετε, δεν τους εκλέγει κανένας, αυτοί δεν μπαίνουν σε ψηφοφορία. Σε ψηφοφορία μπαίνει μόνο το πολιτικό προσωπικό που θα έχουν, ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ, κι όλα τα άλλα που παίζουν στο παιχνίδι των μεταγραφών.

Και η Ιστορία αυτή βέβαια τραβάει πολλές δεκαετίες στην Ελλάδα, από τους παππούδες σας και τους γονείς σας, μέχρι τα δικά μας χρόνια.

Σας καλούμε να πείτε ένα μεγάλο ΟΧΙ σ’ αυτή την κατάσταση! Μην τη δεχτείτε!

Δικαιούμαστε μόνιμη και σταθερή εργασία. Η μόνιμη σταθερή εργασία είναι δικαίωμα, όχι χατήρι!

Δυναμώστε το ΚΚΕ, το μόνο Κόμμα, που είναι δοκιμασμένο στον αγώνα.

Τους Κομμουνιστές, τους αγωνιστές που βρίσκονται στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, μας γνωρίζετε. Μας βλέπετε κάθε μέρα δίπλα σας να σπουδάζουμε και να δουλεύουμε μαζί σας, να σας καλούν στον οργανωμένο συλλογικό αγώνα, για το μεροκάματο, το βιβλίο, το εργαστήριο, για να έχουμε δασκάλους, για το μέλλον και τη ζωή που μας αξίζει.

Δυνατό ΚΚΕ παντού και στη Βουλή σημαίνει: από καλύτερες θέσεις να δίνουμε τη μάχη για την ανασύνταξη, την οργάνωση του εργατικού, του λαϊκού κινήματος.

Γιατί η οποιαδήποτε κατάκτηση που θα έχουμε, οποιαδήποτε θετική εξέλιξη, θα έρθει σαν αποτέλεσμα οργανωμένου συλλογικού αγώνα. Δεν πρόκειται να προκύψει από τα ψίχουλα που θα μοιράσει είτε η Νέα Δημοκρατία είτε ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί και αυτά ακόμα δεν θα τα μοιράσουν εύκολα και θα τα δώσουν μόνο για τη διαχείριση της ακραίας φτώχιας. Δεν είναι τυχαία άλλωστε ότι αυτά που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δωρεάν συσσίτια και εκπτωτικά κουπόνια για το ηλεκτρικό ρεύμα για κάποιους λίγους από τις χιλιάδες οικογένειες που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχιας.

Σ τους δρόμους του αγώνα δοκιμαζόμαστε όλοι. Το ΚΚΕ το γνωρίζετε. Σας το λέμε και τώρα, κάντε όπλο την ψήφο σας, στρέψτε τη ενάντια στον αληθινό αντίπαλο, στο δίκαιο αίτημα σας «να φύγουν αυτοί», της ΝΔ, καταδικάστε την καρδιά αυτής της πολιτικής, την στρατηγικής της ΕΕ, που και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ προσκυνάνε!

Έχετε δει το ΣΥΡΙΖΑ, Πτυχίο στην υπονόμευση των αγώνων έχει πάρει! Αυτές τις εξετάσεις δίνει καθημερινά στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Στον καναπέ σας θέλει! Ψηφίστηκε από το 27% του λαού στις προηγούμενες εκλογές και σας «έστειλε στον καναπέ». Προσπαθήσαμε να οργανώσουμε ταξικούς αγώνες και τους υπονόμευε συστηματικά. Στον ταξικό πόλεμο που έχουμε, έχει διαλέξει στρατόπεδο και το δηλώνει, είναι με τους εφοπλιστές, τους μεγαλοβιομήχανους, την ΕΕ, γι’ αυτό και από κει που θα έσκιζε τα μνημόνια, τώρα….θα κάνει έντιμο συμβιβασμό.

Το δίλημμα ΔΕΝ είναι «τα ίδια με τους ίδιους ή τα ίδια με τους άλλους»; Πάντως τα ίδια!

Στις εκλογές ψηφίζουμε για Ισχυρή λαϊκή Αντιπολίτευση. Γιατί αντιπολίτευση είναι κάθε μέρα ο λαός και η νεολαία του.

Σας καλούμε να δώσετε το παρόν. Να μην απέχετε. Ξέρουμε ότι σιχαίνεστε το σύστημα, ότι το απαξιώνετε. Και κάνετε καλά! Από όπου κι αν πιάσεις αυτή την οικονομία και αυτό το κράτος βγαίνει μπόχα. Όμως μην τους κάνετε το χατήρι να μείνετε στην απέξω. Αξιοποιήστε την ψήφο σας! Το ΚΚΕ πάντα ήταν δίπλα σας, όποια πέτρα κι αν σηκώσεις στην Ε λλάδα θα βρεις από κάτω τους κομμουνιστές να παλεύουν για τα λαϊκά δικαιώματα. Την ιστορία των λαϊκών αγώνων σας κρύβουν για να μην πιστεύετε σε τίποτα, για να είστε μόνιμα σε αποχή.

Καμία αποχή. Η αποχή είναι ανοχή!

Δυνατό ΚΚΕ για να δώσουμε γροθιά στη μοιρολατρεία, στις χαμηλές απαιτήσεις!

Δυνάμωστε το ΚΚΕ, το μόνο Κόμμα, που φέρνει στο προσκήνιο τις σύγχρονες ανάγκες που διαμορφώνονται στο χώρο της Τεχνικής Εκπαίδευσης.

Γιατί την επομένη των εκλογών θα είναι εδώ όλα όσα μας έχουν ετοιμάσει, τα μνημόνια διαρκείας τους, οι συνθήκες τους, η στρατηγική Ευρώπη 2020, παλιοί και νέοι αντιλαϊκοι νόμοι. Στόχος τους είναι να μας κάνουν πάμφθηνη εργατική δύναμη, ακόμη πιο φθηνή για να έχουν αυτοί ακόμη περισσότερο κέρδος. Πάνω στα ερείπια των δικαιωμάτων μας θα κάνουν την ανάκαμψη τους!

Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει ότι στις 26 Γενάρη από καλύτερες θέσεις θα μπορούμε να αντιπαλεύουμε όλα αυτά που φέρνουν, από καλύτερες θέσεις θα δίνουμε τη μάχη να πάρουμε πίσω όλα αυτά που μας κλέψανε, για να πάψουμε να είμαστε φθηνό κρέας στις κρεατομηχανές των αφεντικών. Με δυνατό ΚΚΕ εντείνουμε τον αγώνα μας, τις διεκδικήσεις μας, για:

Να κάνουμε πρακτική άσκηση πάνω στο αντικείμενο που σπουδάζουμε με παρακολούθηση από τη σχολή και το υπουργείο παιδείας. Να εργαζόμαστε και να αμειβόμαστε με ολόκληρο μισθό με βάση τη συλλογική σύμβαση εργασίας. Να έχουμε πλήρη ιατρική και ασφαλιστική κάλυψη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το πρόβλημα που εμφάνισαν στα μάτια αρκετοί σπουδαστές φέτος κατά την διεξαγωγή ηλεκτροκόλησης σε εργαστήριο όντας χωρίς επίβλεψη. Να έχουμε καθηγητές, υλικοτεχνική υποδομή, σύγχρονα εργαστήρια, βιβλία, όλη την αναγκαία υποδομή για να μπορούμε να σπουδάζουμε, κι Όχι να περιμένετε μέσα Νοέμβρη μπας και σας στείλουν καθηγητές,.

Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει ελπίδα, αληθινή ελπίδα που βρίσκετε μέσα στον αγώνα.

Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει επιλογή δρόμου. Γιατί ποτέ δεν υπήρξαν μονόδρομοι για τους λαούς. Μονόδρομο έχει το κεφάλαιο. Και μείς έχουμε το δικό μας: Μπορούμε Να φτάνουμε στην Τεχνική Εκπαίδευση έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές μας σε ένα ενιαίο 12χρονο σχολείο που θα βγάζει ολοκληρωμένες προσωπικότητες με όλα τα απαραίτητα εφόδια και μετά να βρίσκουμε δουλειά. Και αν αυτά προβάλλονται από τα εκδοτικά μαγαζιά σαν «παραμύθια για αγρίους», έχουμε να πούμε: αυτά όλα και πολλά παραπάνω στην ΕΣΣΔ, στις σοσιαλιστικές χώρες, πριν από τριάντα και σαράντα χρόνια ήταν πράξη. Ο σπουδαστής σε αυτές τις χώρες φοιτούσε αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν σε όλες τις σχολές, του παρέχονταν όλη η απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή για να σπουδάσει, είχε εισόδημα σε όλη τη διάρκεια των σπουδών του για να μπορεί να καλύπτει τα μικροέξοδά του, είχε εξασφαλισμένο το που θα εργαστεί, ένα εξάμηνο πριν ολοκληρώσει τις σπουδές του.

Μπορούμε να οργανώσουμε την οικονομία με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες μας και όχι τα κέρδη. Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει ότι δυναμώνει αυτή η προοπτική κι ας μην κρίνεται άμεσα στις εκλογές. Αυτή η οικονομία θα οργανώνεται από την πραγματική εργατική διακυβέρνηση. Αυτή θέλει το ΚΚΕ, σ’ αυτή θα δώσει το παρόν. Μία τέτοια κυβέρνηση είναι που μπορεί και θα κάνει πράξη τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την αποδέσμευση από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τις διεθνείς λυκοσυμμαχίες που μόνο δεινά μας δίνουνε.

ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ για τη ζωή που μας αξίζει! ΔΥΝΑΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

Προηγούμενο άρθρο ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Παροχή εκπτώσεων στους επιβάτες για τις βουλευτικές εκλογές
Επόμενο άρθρο Αιτήσεις για δικαιώματα βοσκής 2015