Μάξιμος: Τώρα υπάρχει η δυνατότητα μείωσης των φόρων


Στη δέσμευση του πρωθυπουργού για «μείωση του ΕΝΦΙΑ εντός του 2015 αλλά και το 2016 έτσι ώστε να καταστεί ένας ανεκτός φόρος ιδιοκτησίας όπως σε όλες τις χώρες της Ευρώπης όπου υπάρχει φόρος κατοχής ακινήτων» αναφέρθηκε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στον Τύρναβο. Ο πρώην υπουργός είπε ότι «με σταθερά βήματα η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα στην έξοδο από μνημόνια και επιτροπείες. Με την ανάπτυξη που ήδη επιτυγχάνεται μετά από πέντε χρόνια ύφεσης, η οικονομία παίρνει μπρος, γεγονός που σημαίνει δημιουργία θέσεων εργασίας αλλά και δυνατότητα μείωσης των φόρων και αποκατάστασης αδικιών σε μισθωτούς και συνταξιούχους».

Ο Θεσσαλός πολιτικός επισήμανε τους κινδύνους για τη χώρα αν επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς «οι μονομερείς ενέργειες που υπόσχεται θα οδηγήσουν σε πιστωτικό γεγονός και χρεοκοπία της χώρας. Όπως οι ίδιοι μας λένε θα καλύψουν τις ανάγκες χρηματοδότησης της χώρας με εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό, δηλαδή θα βάλλουν χέρι στις καταθέσεις των μικροκαταθετών».

Αναφορικά με λάθη που υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «σίγουρα έγιναν λάθη. Όποιος εργάζεται κάνει και λάθη. Μόνο όσοι παραμένουν στα λόγια είναι αλάνθαστοι. Αλάνθαστους δεν χρειάζεται η ελληνική κοινωνία. Η Ελλάδα χρειάζεται ανθρώπους της δράσης και των έργων. Ας μην πέσουμε λοιπόν στην παγίδα των εύκολων υποσχέσεων και των μονομερών ενεργειών του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί τους πόρους της νέας ΚΑΠ τους εξασφαλίσαμε με προσπάθεια και βάσει συμφωνιών με τους εταίρους μας. Εάν αρχίσουμε να «σκίζουμε» μνημόνια, εάν δεν τιμήσουμε το λόγο μας, θα κινδυνεύσουν οι αγροτικές επιδοτήσεις. Η ΕΕ έχει κανόνες, εμείς τους ξέρουμε και τους σεβόμαστε, λέμε όλη την αλήθεια, δεν χαϊδεύουμε αυτιά. Εγγυόμαστε το μέλλον. Μαζί μπορούμε να εγγυηθούμε και το αύριο της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας».

Προηγούμενο άρθρο Συνελήφθη 24χρονος στη Λάρισα για εξαπάτηση μέσω διαδικύου
Επόμενο άρθρο Κέλλας: Επαναφέρουμε τη χώρα στην ομαλότητα