Απάντηση του Δήμου Κιλελέρ στον Ρ. Κομήτσα


Με ενδιαφέρον διάβασα την απάντηση του κ. Κομήτσα σχετικά με την επιχορήγηση που αρνήθηκε να λάβει από το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να εξοφλήσει τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δήμου Κιλελέρ.

Περίμενα τουλάχιστον από έναν «έμπειρο» αυτοδιοικητικό να εξηγήσει στους πολίτες του Δήμου τα αίτια της ολιγωρίας και της αδιαφορίας που παρ’ ολίγο να στοιχήσουν στο Δήμο το ποσό των 2.3 εκ. Ευρώ. Αντ’ αυτού διάβασα ένα μακροσκελές κείμενο γεμάτο αξιολογικούς χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπό μου τους οποίους αντιπαρέρχομαι.

Για την ουσία ο κ. Κομήτσας δε λέει απολύτως τίποτα και, κατά το κοινώς λεγόμενο, «πετάει την μπάλα στην εξέδρα». Προφανώς δεν κατάλαβε το μέγεθος του ατοπήματος που διέπραξε. Προφανώς δεν κατάλαβε ότι τα 2.3 εκατομμύρια Ευρώ που πιστώθηκαν στο λογαριασμό του Δήμου, ύστερα από συντονισμένες και συγκεκριμένες ενέργειες της νέας δημοτικής αρχής, θα δώσουν μια βαθιά ανάσα στα οικονομικά του Δήμου και θα απαλλάξουν τους δημότες από το δυσβάστακτο χρέος των 2.3 εκ. ευρώ. Προφανώς αγνοεί το γεγονός ότι είναι πολυτέλεια σε αυτήν την οικονομική συγκυρία να μη διεκδικείς το ποσό των 2.3 εκ. Ευρώ που δικαιωματικά σου ανήκει.

Παρ’ όλα αυτά αναγκάζομαι να μεταφέρω στον κ. Κομήτσα τρία σαφή ερωτήματα που θέτουν οι πολίτες του Δήμου Κιλελέρ: Ας μας απαντήσει εάν γνωρίζει έστω και έναν Δήμο Πανελλαδικά που δεν εκταμίευσε τα χρήματα από το Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να εξοφλήσει τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις. Ας μας απαντήσει αν ήταν συμφέρον για τον Δήμο Κιλελέρ η αίτηση που υπέβαλε αυτός προσωπικά, λειτουργώντας ως άλλος Καίσαρας, αγνοώντας το Δημοτικό Συμβούλιο, να εξαιρεθεί ο Δήμος Κιλελέρ από την επιχορήγηση των χρημάτων. Ας μας απαντήσει τέλος, γιατί δεν ενδιαφέρθηκε, από τον Ιούνιο του 2013 έως τα τέλη Αυγούστου του 2014, για την τύχη της συγκεκριμένης επιχορήγησης η οποία θα έδινε, χωρίς κανένα οικονομικό κόστος για το Δήμο, οριστική λύση στις ληξιπρόθεσμες οφειλές του και θα μείωνε ουσιαστικά το χρέος του;

Όσον αφορά το στίγμα που αφήσατε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με τα έργα, τις ενέργειες, το ήθος και την εν γένει συμπεριφορά σας κριθήκατε από τους πολίτες του Δήμου Κιλελέρ στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.

Όπως και να έχει πάντως είναι ένα βήμα προόδου ότι αναγνωρίζεται ως θετική την εξέλιξη της εκταμίευσης των ληξιπροθέσμων υποχρεώσεων για τον δήμο Κιλελέρ.

Προηγούμενο άρθρο Κέλλας από τα Φάρσαλα: Εξασφαλίσαμε τις επιδοτήσεις των αγροτών
Επόμενο άρθρο Θεμελιώνεται το 1ο Δημ. Σχολείο Ελασσόνας