Μάξιμος: Η ΝΔ εγγυητής της σταθερότητας και της ανάπτυξης


Στη ζημιά που προκαλεί στη χώρα η τυχοδιωκτική συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ο Βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στην Αγιά, όπου εξέφρασε την αισιοδοξία πως ο λαός θα δώσει την πρέπουσα απάντηση στις κάλπες.

Ο πρώην υπουργός απευθυνόμενος σε στελέχη της παράταξης και φίλους της ΝΔ στην Αγιά τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η χώρα οδεύει προς τις εκλογές με συνεχώς επιδεινούμενη την εικόνα της στο εξωτερικό. Η αβεβαιότητα και η αστάθεια που προκάλεσε η ανευθυνότητα και ο τυχοδιωκτισμός του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν βάλει και πάλι την Ελλάδα, έπειτα από δυόμιση χρόνια οδυνηρών θυσιών του ελληνικού λαού, σε «μαύρα» πρωτοσέλιδα του διεθνούς τύπου.

Την κύρια ευθύνη γι’ αυτό φέρει ακεραία ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του. «Μεθυσμένοι» από τις δημοσκοπήσεις, τα στελέχη του επιδίδονται σε ασυνάρτητες και επικίνδυνες δηλώσεις, υπονομεύοντας σοβαρά την οικονομία και τη θέση της χώρας.

Λαϊκίζουν ασύστολα, μιλώντας πότε για μη εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων της χώρας, πότε για αναγκαστικό δανεισμό του κράτους από τις καταθέσεις των πολιτών, πότε για τα «νταούλια» που θα κτυπούν για να χορεύουν οι αγορές.

Το αποτέλεσμα της αλλοπρόσαλλης αυτής συμπεριφοράς το βιώνουμε καθημερινά. Τα σενάρια για έξοδο από το ευρώ ξαναβγήκαν από τα συρτάρια, οι εικόνες της δραχμής εμφανίζονται παντού τρομοκρατώντας καταθέτες και επενδυτές, τα σπρέντς σκαρφάλωσαν σε δυσθεώρητα ύψη.

Η ζημιά που προκαλείται στη χώρα είναι μεγάλη. Θα είναι απείρως μεγαλύτερη, εάν οι δυνάμεις της δημαγωγίας επικρατήσουν στις επερχόμενες εκλογές. Εάν η ανευθυνότητα και ο αυθόρμητος συναισθηματισμός υπερτερήσουν της λογικής και της σοβαρότητας τότε ο «κατήφορος» για τη χώρα θα είναι ασυγκράτητος.

Οι πολίτες, όμως, δεν είναι «τυφλοί», βλέπουν και κρίνουν και οι κάλπες θα δώσουν την πρέπουσα απάντηση στους ολετήρες «μαθητευόμενους μάγους» του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα ριψοκινδυνεύσουν αποταμιεύσεις και κόπους πολλών χρόνων, το μέλλον των παιδιών τους. Θα κλείσουν το δρόμο στους φορείς του χάους και της καταστροφής. Θα συνταχθούν με τη ΝΔ, τη δύναμη που μπορεί, αποδεδειγμένα, να εγγυηθεί την έξοδο από την κρίση, την πορεία προς την ανάπτυξη, τη σταθερότητα και την κοινωνική ειρήνη».

Στα ψυγεία «Κίσσαβος» για τις εξαγωγές

Ο κ. Χαρακόπουλος επισκέφτηκε επίσης τα ψυγεία «Κίσσαβος» του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγιάς, όπου είχε βρεθεί και όταν επιβλήθηκε το ρωσικό εμπάργκο, και ενημερώθηκε για τις εξαγωγές φρούτων προς χώρες της Μέσης Ανατολής.

Προηγούμενο άρθρο Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Χαρ. Πουλόπουλου «Κρίση, φόβος και διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής»
Επόμενο άρθρο Κέλλας από τα Φάρσαλα: Εξασφαλίσαμε τις επιδοτήσεις των αγροτών