Μάξιμος: «Η Ελλάδα σε κρίσιμο σταυροδρόμι το 2015»


Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος άκουσε τα κάλαντα για το νέο έτος από το Μικρασιατικό Σύλλογο Βουναίνων «Η καθ’ ημάς Ανατολή», αντάλλαξε ευχές μαζί τους και δήλωσε:

«Τα παραδοσιακά κάλαντα της Πρωτοχρονιάς μας γεμίζουν ελπίδα και φως ενώπιον των δύσκολων προκλήσεων που μας περιμένουν το 2015. Και γι’ αυτό σας ευχαριστώ θερμά και θέλω να σας ευχηθώ εκ μέρους μου και εκ μέρους των συνεργατών μου υγεία, οικογενειακή ευτυχία και πρόοδο.

Θα ήθελα όμως τούτες τις γιορτινές ώρες να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες όσων χάθηκαν στο τραγικό ατύχημα του πλοίου στην Αδριατική. Η σκέψη μας είναι μαζί τους όπως και σε όσους σώθηκαν από την δραματική αυτή περιπέτεια και να τους ευχηθώ να την ξεπεράσουν όσο δυνατόν πιο γρήγορα.

Για την Ελλάδα και όλους τους Έλληνες η χρονιά που θα υποδεχθούμε σε λίγες ώρες είναι κρίσιμη. Μπροστά μας έχουμε ένα ιστορικό σταυροδρόμι. Από τη μια είναι ο δρόμος των μεγάλων υποσχέσεων, των ψευδών ελπίδων και της προσδοκίας για επιστροφή σε ένα παρελθόν που τελείωσε οριστικά. Από την άλλη υπάρχει η οδός της ευθύνης, του έργου, της σταθερότητας και της σιγουριάς. Η οδός αυτή φαίνεται πιο δύσκολη, πιο ανηφορική, όμως βγάζει στο ξέφωτο, οδηγεί σε μια νέα ελπιδοφόρα αφετηρία. Ο άλλος δρόμος φαντάζει εύκολος και ομαλός, οδηγεί όμως κατ’ ευθείαν στο γκρεμό, στη χρεοκοπία, στο χάος και στην απελπισία.

Ανάμεσα στη λογική και στον αυθόρμητο συναισθηματισμό η απόφαση προς τα που θα πάμε ανήκει στην καθεμιά και στον καθένα μας ξεχωριστά. Αναλογιζόμενοι πρωτίστως το μέλλον των παιδιών μας, τις θυσίες που όλοι έχουμε κάνει για να φθάσουμε ως εδώ, τους κινδύνους για την πατρίδα σε ένα κόσμο ρευστό, όπου τίποτε δεν είναι πλέον δεδομένο, ελπίζω ότι θα πάρουμε τη σωστή απόφαση.

Είμαι βέβαιος ότι τελικά η λογική και η υπευθυνότητα θα νικήσουν και το 2015 θα είναι έτος ελπίδας και ανάτασης για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Χρόνια πολλά!».

Προηγούμενο άρθρο Μήνυμα του Εργατικού Κέντρου για τη νέα χρονιά
Επόμενο άρθρο Ευχές και κάλαντα στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό