Διεξαγωγή Άσκησης Ετοιμότητας ΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε.


Η Ε.Π.Α. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε. διεξήγαγε και εκτέλεσε με επιτυχία στις 23/12/2014 άσκηση ετοιμότητας. Η άσκηση ξεκίνησε με κλήση στο τηλεφωνικό κέντρο στις 04:55 και το συμβάν έλαβε τέλος στις 07:10.

Στην άσκηση συμμετείχαν το προσωπικό της ΕΠΑ Θεσσαλίας, η ανάδοχος εργοληπτική εταιρία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η ΕΛ.ΑΣ. Το συμβάν εξελίχθηκε στην περιοχή της Αδείας της ΕΠΑ Θεσσαλίας στην Εθνική Οδό Τρικάλων – Ιωαννίνων, στον Δήμο Τρικκαίων.

Σκοπός της άσκησης ήταν η αύξηση της ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας των Υπηρεσιών σε δυσλειτουργία του συστήματος διανομής φυσικού αερίου σε αγωγό χαμηλής πίεσης πολυαιθυλενίου και ειδικότερα σε συμβάν διαρροής φυσικού αερίου.

Το προσωπικό της Ε.Π.Α. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ κινητοποιήθηκε άμεσα μετά την κλήση στο τηλεφωνικό κέντρο (Emergency call center) στο τηλέφωνο 10302, πραγματοποιώντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες και ελέγχους στο σύστημα διανομής φυσικού αερίου. Στο συμβάν τηρήθηκαν οι σχετικές διαδικασίες και οδηγίες για την αποκατάσταση του συστήματος διανομής φυσικού αερίου και η άσκηση ολοκληρώθηκε με την αποτελεσματική συνδρομή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Προηγούμενο άρθρο 490 παραβάσεις του ΚΟΚ και 16 συλλήψεις σε όλη τη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Με 109 μηχανήματα επιχειρεί για την αντιμετώπιση του χιονιά η Περιφέρεια Θεσσαλίας