Δυστυχώς κύριε Δήμαρχε ψεύδεσθε!!!


Με θλίψη διαβάσαμε την απάντηση των ειδικών συνεργατών του Δημάρχου Κιλελέρ για τα όσα έγιναν στο ετήσιο μνημόσυνο για τους εκτελεσθέντες πατριώτες στο Μεγάλο Μοναστήρι. Θεωρούμε σωστό επειδή προσβάλουν προσωπικά τον Πρόεδρο, τους Δημοτικούς Συμβούλους καθώς και τους κατοίκους του χωριού μας να ανατρέξουμε σε μια σειρά από γεγονότα ώστε να ενημερωθούν οι συνδημότες μας αλλά και να μας απαντήσει ο κύριος δήμαρχος ποιες είναι οι αλήθειες και ποια είναι τα ψέματα, ποιος σέβεται τους θεσμούς και τους νεκρούς συμπατριώτες καθώς και τους συγχωριανούς μας.

Ας μας πει ο κύριος Δήμαρχος για την προχειρότητα της πρόσκλησης που δεν μοιράστηκε ποτέ στους δημοτικούς συμβούλους παρά μόνο έγινε τηλεφωνική ενημέρωση. Πως θα γίνει άλλωστε αφού κατά ομολογία του κυρίου Δημάρχου ενώπιον των δημοτικών συμβούλων Καρυούδη Γεωργίου και Χατζούλη Βασιλείου βαρέθηκε να τις υπογράψει και ανέθεσε στην κα Πινάκα να τις υπογράψει. Για τον Πρόεδρο επικαλείται ότι δεν ενδιαφέρθηκε να συναντηθούν πριν το μνημόσυνο, κάνει λάθος γιατί ο πρόεδρος δυο φορές επιχείρησε να συναντηθεί μαζί του κατά τις οποίες απουσίαζε μια φορά στην Αθήνα και μια εκτός γραφείου σε άλλο ραντεβού. Κατόπιν τούτου ο Πρόεδρος συναντήθηκε με την κα Πινάκα και ενώ κανόνισαν τα πάντα για τις παραγγελίες (σιτάρι, κουλούρια, κονιάκ) ο εκλεγμένος με τον κ. Δήμαρχο Κυρούδης Παναγιώτης και ένας υποψήφιος του συνδυασμού του, ακύρωσε την παραγγελία λέγοντας ότι εμείς κάνουμε κουμάντο στο Μεγάλο Μοναστήρι και όχι ο Πρόεδρος. Έκπληκτος ο πρόεδρος του χωριού διάβασε στην εφημερίδα Ελευθερία ότι την ομιλία του γεγονότος θα την έκανε ο δάσκαλος ο κ. Ψαρούλης Γιώργος. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τον δάσκαλο αλλά δυστυχώς γι’ αυτόν είναι άγνωστος στην κοινωνία του Μεγάλου Μοναστηρίου γι’ αυτό και η απορία των συγχωριανών μας ποιος είναι αυτός ο άγνωστος κύριος που έκανε την ομιλία. Αποκορύφωμα βέβαια της ημέρας ήταν ότι το Μεγάλο Μοναστήρι δεν τίμησε τους νεκρούς του, απλά γιατί ο Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου δεν κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων. Μετά από όλα αυτά γεννούνται κάποια εύλογα ερωτήματα.

  1. Κουραστήκατε κύριε Δήμαρχε να υπογράφεται προσκλήσεις από το πρώτο τρίμηνο;

  2. Θέλετε να συνεχίσει ο Πρόεδρος, ο εκλεγμένος απ’ τους κατοίκους του χωριού, να σας εκπροσωπεί ή όχι;

  3. Σε ποιο αυτοκίνητο ήταν «ξεχασμένο» το στεφάνι του προέδρου της τοπικής κοινότητας, το οποίο δεν έφθασε στο μνημείο των πεσόντων για να κατατεθεί;

  4. Γιατί το στεφάνι που κατέθεσε η Υποδιοικητής του Α.Τ. Περιφέρειας είχε λευκές κορδέλες και δεν αναφερόταν τα αρχικά του Αστυνομικού τμήματος. Μήπως έγινε κάποια αλλαγή της τελευταίας στιγμής;

  5. Γιατί 6 μέρες μετά τον εορτασμό δεν βγάλατε στις εφημερίδες την Μαύρη επέτειο του χωριού μας όπως συνηθίζεται να κάνετε ως Δήμος; Μήπως φοβάστε να μην δούνε ότι υπήρχαν μόνο 5 κάτοικοι του Μεγάλου Μοναστηρίου για να τιμήσουν τους νεκρούς;

Αν κάνετε μια αναδρομή σε παλιούς εορτασμούς θα διαπιστώσετε πόσος κόσμος τιμούσε με την παρουσία του αυτή την εκδήλωση.

Όσο φτωχή την κάνατε τόσο πλούσιο ήταν το τραπέζι των επισήμων στο οποίο εμείς δεν πήραμε μέρος μετά από όλα αυτά που έγιναν. Τόσο τσίπουρο που στο τέλος κάποιος σύμβουλος σας αποκοιμήθηκε στο τραπέζι!!!

Γι’ αυτό λοιπόν να μην ψάχνετε δικαιολογίες ούτε να σας γράφουν ωραίες εκθέσεις οι ειδικοί σύμβουλοι σας για απαντήσεις.

Το Μεγάλο Μοναστήρι έχει Πρόεδρο, έχει ιστορία και από τους πρώτους νεκρούς είναι ο θείος του Προέδρου και ξέρει να τους τιμά.

Βλαίδης Δήμος -Καρυούδης Γεώργιος

Προηγούμενο άρθρο Πιάστηκαν τρεις 19χρονοι με κάνναβη
Επόμενο άρθρο Σε ετοιμότητα η Περιφέρεια Θεσσαλίας για τα καιρικά φαινόμενα