Μάξιμος: Τα Χριστούγεννα γιορτή ελπίδας για τους Έλληνες


«Οι ημέρες των Χριστουγέννων είναι πάντοτε ημέρες ελπίδας και χαράς. Η γέννηση του Χριστού φέρνει μαζί της και το μήνυμα της αυριανής λύτρωσης. Για τούτο το λόγο, τις δύσκολες αυτές στιγμές που περνά ο τόπος, στιγμές αβεβαιότητας και αγωνίας, παίρνουμε δύναμη για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στα εμπόδια που υψώνονται εμπρός μας». Τα παραπάνω είπε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στα μέλη του Συνδέσμου Σαρακατσαναίων Λάρισας «Ο Κατσαντώνης» που τον επισκέφθηκαν στο πολιτικό του γραφείο για να του ψάλλουν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και να του ευχηθούν.

 

Ο Θεσσαλός πολιτικός ευχήθηκε στα μέλη του Συνδέσμου Καλά Χριστούγεννα, υγεία και αγάπη για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Όπως χαρακτηριστικά είπε «αποτελείτε μια νότα αισιοδοξίας και ένα παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας, καθώς διατηρείτε τα έθιμα και το σεβασμό στις ρίζες, σε μια εποχή που τα “νέα ήθη” τείνουν να εξαλείψουν τις παραδόσεις και τις διαφορετικές πολιτισμικές ταυτότητες. Δυστυχώς, στους καιρούς της παγκοσμιοποίησης, όλο και περισσότερο, αντί για «Καλά Χριστούγεννα» ακούμε την… ουδέτερη ευχή «Καλές Γιορτές». Ας αντισταθούμε στην τάση της εποχής για… Χριστούγεννα χωρίς Χριστό! Άλλωστε, εάν δεν υπάρχει Χριστός, ποιό το νόημα των Χριστουγέννων;»

Ο κ. Χαρακόπουλος σημείωσε ότι «ο ελληνικός λαός, έχει αποδείξει στο παρελθόν, πολλές φορές, ότι διαθέτει τις ικανότητες και την αποφασιστικότητα να υπερνικά τα προβλήματα και να βγαίνει στο ξέφωτο. Ελπίζω ότι και τούτη τη φορά, η ευθύνη και η σοβαρότητα θα επικρατήσουν».

 

Προηγούμενο άρθρο Το Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας έψαλε τα κάλαντα στον Δήμαρχο Κιλελέρ
Επόμενο άρθρο Συστηματικοί τροχονομικοί έλεγχοι σε όλη τη Θεσσαλία