Νέα χρονιά για τους αεροπροσκόπους


 Μια νέα προσκοπική χρονιά ξεκινάει για το 3ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Λάρισας και με την ευκαιρία ενημερώνει ότι οι εγγραφές γίνονται στο χώρο του συστήματος, Κουμουνδούρου 40 ισόγειο, κάθε Παρασκευή 18.00 – 21.00 και κάθε Σάββατο 15.00 – 19.00. Για πληροφορίες στο τηλέφωνο 2410 536207 τις ίδιες ημέρες και ώρες.

 Κάνοντας τον απολογισμό του, σε δελτίο τύπου του Συστήματος, αναφέρονται και τα εξής: Το 3ο Σύστημα, θέλοντας να προβάλει την ανάγκη για περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση πραγματοποίησε μια σειρά δραστηριοτήτων με επίκεντρο τη βιωματική και διαθεματική προσέγγιση της προστασίας του περιβάλλοντος δίνοντας έμφαση στην ενεργό συμμετοχή των νέων. Έτσι στα πλαίσια της ημέρας δάσους πραγματοποίησε μια σειρά από δραστηριότητες ανοιχτές προς το κοινό όπως, θεατρικές παραστάσεις με περιβαλλοντικά θέματα αλλά και εκδήλωση στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας. Επίσης συμμετείχε στην Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο. Επιπλέον συμμετέχει στο δίκτυο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «Φύση χωρίς σκουπίδια» σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης αλλά και στην ανακύκλωση μπαταριών σε συνεργασία με την ΑΦΗΣ.

Το 3ο Σύστημα αναδεικνύοντας την ειδικότητα του αεροπροσκοπισμού και την αγάπη για τον αέρα υλοποίησε δράσεις όπως κατασκευή και πτήση αερομοντέλων, οργάνωσε μαζί με τη Γενική Εφορεία Προσκόπων και συμμετείχε στους 13ους πανελλήνιους αερομοντελιστικούς αγώνες που έγιναν στη Λάρισα και στο μοντελοδρόμιο του Μελισσοχωρίου Λάρισας. Ακόμα επισκέφτηκε την 110 Π.Μ. Αρωγός στην προσπάθεια της ανάπτυξης του αεροπροσκοπισμού στη Λάρισα ήταν και είναι η Πολεμική Αεροπορία και γι’ αυτό το 3ο Σύστημα Αεροπροσκόπων ευχαριστεί ιδιαίτερα το διοικητή της 110 Π.Μ. σμήναρχο Δημήτριο Παπαμιχαήλ για τη συμπαράσταση και τη βοήθεια που πρόσφερε καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Πιστό στην αξίες που πρεσβεύει ο προσκοπισμός, το 3ο Σύστημα Αεροπροσκόπων ανέπτυξε και έντονη κοινωνική προσφορά μέσα από δράσεις, σε συνεργασία και με φορείς. Στον απολογισμό δεν θα πρέπει να παραλειφθεί η πραγματοποίηση των θερινών δραστηριοτήτων και για τα τρία τμήματα του συστήματος.

Συγκεκριμένα η 3η Αγέλη Λυκοπούλων Λάρισας σε συνεργασία με την 4η Αγέλη και τα Λυκόπουλα των Φαρσάλων έζησαν έξι μέρες φαντασίας και περιπέτειας στον Προφήτη Ηλία στα Αμπελάκια. Η 3η Ομάδα Αεροπροσκόπων Λάρισας συμμετείχε στο 4ο Πανελλήνιο Προσκοπικό Τζάμπορη. Η 3η Κοινότητα Ανιχνευτών πραγματοποίησε τη θερινή της δράση σε συνεργασία με την 4η και 5η Κοινότητα Λάρισας στο καταπράσινο και γραφικό νησί της Αλοννήσου.

Προηγούμενο άρθρο Απαιτείται άμεση μεταφορά των σταφυλιών του Τυρνάβου
Επόμενο άρθρο Ο Κώστας Αγοραστός μιλά για λιγνίτες Ελασσόνας