Μάξιμος: Οι βουλευτές να αγνοήσουν την άθλια εκστρατεία λάσπης


«Η λύση του “δράματος” βρίσκεται πλέον στα χέρια των βουλευτών. Αγνοώντας την άθλια εκστρατεία λάσπης και βόρβορου, την ανοίκεια προσπάθεια σπίλωσης προσωπικοτήτων, ευελπιστώ ότι με παρρησία και ευσυνειδησία θα πράξουν το καθήκον τους στις 29 Δεκεμβρίου, έτσι ώστε η χώρα να έχει νέο Πρόεδρο, ανοίγοντας ταυτόχρονα ένα νέο κεφάλαιο στην πορεία μας προς το αύριο». Τα παραπάνω τονίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα της δεύτερης ψηφοφορίας για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στη δήλωσή του ο Θεσσαλός πολιτικός επισημαίνει ακόμη τα εξής:

«Δυστυχώς, ούτε στη δεύτερη ψηφοφορία δεν κατέστη δυνατόν ο κ. Σταύρος Δήμας να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, είχε θέσει με ειλικρίνεια τις προϋποθέσεις για την πιο ευρεία συναίνεση εντός του Κοινοβουλίου. Προϋποθέσεις που απαντούσαν στις ανησυχίες και στον προβληματισμό των βουλευτών που αντιλαμβάνονται το κρίσιμο διακύβευμα που έχει να αντιμετωπίσει σήμερα η χώρα μας.

Το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο. Ελπίζω ότι στην τρίτη και καθοριστική ψηφοφορία θα επικρατήσουν πιο ψύχραιμες και σοβαρές σκέψεις. Η κάθε ψήφος πλέον είναι προσωπική και ο κάθε βουλευτής οφείλει να αναλογιστεί τις συνέπειες από την παράταση της αβεβαιότητας.

Θυμίζω ότι η ελληνική οικονομία μετά από πέντε δίσεκτα χρόνια κατόρθωσε να δει «ξέφωτο». Πετύχαμε πρωτογενές πλεόνασμα, άλλαξε το πρόσημο στην ανάπτυξη, βελτιώθηκε η εικόνα της χώρας, που βρίσκεται εγγύτερα σε μια νέα αφετηρία.

Θυμίζω, επίσης, ότι, από τη στιγμή που μπήκαμε στη «δίνη» της πολιτικής αβεβαιότητας εξαιτίας της εμμονής του ΣΥΡΙΖΑ και των ετερόκλητων συμμάχων του να προκαλέσουν εκλογές, η ελληνική οικονομία πλήττεται από σειρά αρνητικών εξελίξεων, όπως η πτώση του χρηματιστηρίου, η ραγδαία άνοδος των σπρέντς μετά από μια περίοδο συνεχούς αποκλιμάκωσης, αλλά και η μείωση της ρευστότητας, που επισήμανε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Είναι, λοιπόν, ώρα ευθύνης για όλους».

Προηγούμενο άρθρο 11 νέες συλλήψεις στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Στο φιλανθρωπικό σωματείο «Ιωάννης Χρυσόστομος» παρέδωσαν τρόφιμα οι αστυνομικοί της Λάρισας