Απάντηση Νσιακόπουλου στην ανακοίνωση του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Μεγάλου Μοναστηρίου


Ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος απαντώντας στην ανακοίνωση του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Μεγάλου Μοναστηρίου και των Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Κιλελέρ επισημαίνει τα παρακάτω:

«Για την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με την επιστολή του προέδρου του Μ. Μοναστηρίου και δύο δημοτικών συμβούλων της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κιλελέρ και προκειμένου να μην υπάρχει καμία σκιά όσον αφορά τις εκδηλώσεις  στο Μ. Μοναστήρι θέλω με σαφήνεια να καταθέσω τα γεγονότα στην πραγματική τους διάσταση έτσι ώστε να τα γνωρίζουν και οι δημότες του Δήμου μας.

Δέκα ημέρες πριν την τέλεση του ετήσιου μνημόσυνου για τους 45 πατριώτες που εκτελέστηκαν  από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής το 1943 συναντηθήκαμε με τον πρόεδρο και συνεννοηθήκαμε να ανανεώσουμε τη συνάντησή μας στο Δημαρχείο προκειμένου να  συναποφασίσουμε το τελετουργικό της εκδήλωσης στο Μ. Μοναστήρι. Δυστυχώς ο πρόεδρος χωρίς να με ενημερώσει δεν προσήλθε ποτέ στην προκαθορισμένη συνάντηση.

Εκτιμώντας ότι δεν είχε πιθανώς το χρόνο να ασχοληθεί με την κορυφαία εκδήλωση του Μ. Μοναστηρίου, σε συνεννόηση με  την αρμόδια αντιδήμαρχο Ιωάννα Πινάκα, προχωρήσαμε στην απόφαση, για λόγους συμβολικούς, να εκφωνήσει το χρονικό της ημέρας ο δάσκαλος του χωριού Γιώργος Ψαρούλης πράγμα που αποτελεί τιμή για το χωριό κατά γενική ομολογία των κατοίκων.

Η αντιδήμαρχος Κιλελέρ – Αρμενίου και εγώ προσωπικά (σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο) μέχρι την τελευταία ημέρα πριν την εκδήλωση προσπαθήσαμε να επιτύχουμε τον ενωτικό εορτασμό πράγμα που δεν κατέστη δυνατόν.

Μετά από όλα αυτά τίθενται σαφέστατα τα παρακάτω ερώτημα στον πρόεδρο: Ποιος προσέβαλε και αγνόησε αιρετό εκπρόσωπο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μάλιστα τον προσφάτως εκλεγμένο Δήμαρχο με τη συμπεριφορά του; Ποιος δε σέβεται  τη μνήμη των θυμάτων από τη ναζιστική θηριωδία και προσπαθεί να παίξει πολιτικά παιχνίδια, να δημιουργήσει τεχνητή ένταση εξυπηρετώντας τους στόχους εκείνων που δεν εννοούν να αποδεχθούν και να σεβαστούν το αποτέλεσμα των εκλογών;

Επιπροσθέτως θα ήθελα να επισημάνω στους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Κιλελέρ να επιδιώκουν καλύτερη ενημέρωση για τα γεγονότα πριν τα συνυπογράψουν με ελαφρά τη καρδία.

Θέλω, τέλος, να επισημάνω ότι οι πολίτες του Κιλελέρ γνωρίζουν το Δήμαρχό τους.  Έχουμε δημιουργήσει εδώ και λίγους μήνες μια αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας μεταξύ μας και κανένα ψέμα ή καμία ανυπόστατη κατηγορία δεν πρόκειται την πλήξει. Όσο και αν το επιθυμούν και το προσπαθούν κάποιοι».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Προτάσεις της ΕΝ.Π.Ε. για την αντιμετώπιση των πλημμυρών
Επόμενο άρθρο Χριστουγεννιάτικη εκδηλωση στο Χειμάδι του Δ.Τεμπών