Μάξιμος Χαρακόπουλος : Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται το χάος


«Έχουμε μια αξιωματική αντιπολίτευση που ‘‘υπόσχεται’’ το χάος, όταν λέει ότι ‘‘με νταούλια και ζουρνάδες, θα χορέψει τις αγορές’’ τόνισε σε δηλώσεις του (στη Θεσσαλία Τηλεόραση και τους δημοσιογράφους Σοφία Σπανου και Γιάννη Κολλάτο) ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος. Όπως υποστήριξε “τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνα που ενσπείρουν το φόβο με αυτά που λένε, όπως το “κούρεμα” κατά 70% του χρέους, η μονομερής διαγραφή του, το “σκίσιμο” του μνημονίου. Είναι οι ίδιοι που λένε ότι δεν αναγνωρίζουν καμία δέσμευση της χώρας, και ότι το ευρώ δεν είναι φετίχ. Αυτοί υποστηρίζουν ότι με μεγάλη ευκολία θα γυρίσουμε στη δραχμή, θα έχουμε μια αυτάρκη οικονομία, θα κλείσουμε τα σύνορα, και δεν ξέρω τι άλλο”.

Σύμφωνα με το Θεσσαλό πολιτικό «το δίλημμα είναι ξεκάθαρο. Έχουμε μια ολοκληρωμένη στρατηγική από τη μια μεριά που δεν υπόσχεται ‘‘δρόμους ανθόσπαρτους’’ αλλά ότι σίγουρα βγαίνουμε από τη κρίση. Και από την άλλη μεριά έχουμε τη γνωστή συνταγή που ακούσαμε πολλές φορές στο παρελθόν από ανεύθυνες πολιτικές δυνάμεις, από δυνάμεις του λαϊκισμού, που υπόσχονται τα πάντα στους πάντες: αποκατάσταση μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, αλλά όλα αυτά με ‘‘παχιά λόγια’’ κι όχι με συγκεκριμένο σχέδιο. Γιατί μέχρι τώρα δεν ακούσαμε σχέδιο».

Ο κ. Χαρακοπούλος επισήμανε ότι “η προεδρική εκλογή είναι κομβική για την πορεία της χώρας. Όσο υπήρχε αυτή η εκκρεμότητα, επιβάρυνε την πολιτική πραγματικότητα και την εικόνα της χώρας στις διεθνείς αγορές. Γι’ αυτό, λοιπόν, θα πρέπει να απαντήσουμε θετικά με την εκλογή του Σταύρου Δήμα ως Προέδρου της Δημοκρατίας. Να ξεπεράσουμε αυτόν το σκόπελο, έτσι ώστε η χώρα να μπορέσει το επόμενο διάστημα να ολοκληρώσει το πρόγραμμα και να περάσει σε μια νέα φάση, που θα οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση».

Προηγούμενο άρθρο Προστατεύοντας τα παιδιά μας: Σύγχρονοι Κίνδυνοι σε ένα δύσκολο περιβάλλον
Επόμενο άρθρο Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Κεντρικής Ελλάδος στον Καλογιάννη