Η εορτή του Αγ. Ελευθερίου στην Ι.Μ. Ελασσώνος


Τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου και της μητρός αυτού Ανθίας τίμησε με την προσήκουσα ιεροπρέπεια η Ιερά Μητρόπολη Ελασσώνος.

Το επίκεντρο των θρησκευτικών εκδηλώσεων βρέθηκε στην ενορία της Καρυάς, ενός χωριού το οποίο βρίσκεται χτισμένο σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία στους νοτιοδυτικούς πρόποδες του Ολύμπου.

Εκεί υπάρχει ναός που φέρει το όνομα του Αγίου Ελευθερίου όπου φυλάσσεται και απότμημα των Ιερών Λειψάνων του.

Το πρωί τελέστηκε ο Όρθρος και εν συνεχεία η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος ενώπιον πολυπληθούς εκκλησιάσματος.

Στο μεστό Θεολογικό του λόγο ο Σεβ. Μητροπολίτης αναφέρθηκε στη βιωτή του τιμώμενου Αγίου Ελευθερίου προτρέποντας παράλληλα τους πιστούς να εξακολουθήσουν να τιμούν με θέρμη τη μνήμη του όπως και τη μνήμη των υπολοίπων Αγίων της Εκκλησίας.

Ακολούθησε η ευλόγηση των Άρτων καθώς και του Υψώματος του Αγίου, το οποίο είχαν προετοιμάσει επιμελώς οι ευσεβείς κυρίες της ενορίας.

Ο Ποιμενάρχης κ. Χαρίτωνας επιθυμώντας να τιμήσει το έργο που ανέπτυξε επί πολλά έτη στην ενορία της Καρυάς ο συνταξιούχος – πλέον – Οικονόμος π. Ελευθέριος Παπαϊωάννου, του απένειμε το Οφίκκιον του Πρωτοπρεσβυτέρου, ακούγοντας το “άξιος” από όλο το εκκλησίασμα.

romfea.gr

Προηγούμενο άρθρο Χρηματοδοτούνται 4 Δήμοι του Νομού για τη δημιουργία του e-dimos
Επόμενο άρθρο Συλλογή παιχνιδιών και τροφίμων στην Τερψιθέα