Σήμερα το τελευταίο αντίο στην Ιωάννα


Στον ιερό ναό του Αγ. Νικολάου θα εκτυλιχθεί σήμερα η τελευταία πράξη του δράματος, αφού στις 12 το μεσημέρι θα τελεσθεί η νεκρώσιμος ακολουθία της 28χρονης Ιωάννας Κοσμά Γιαννακοπούλου που έχασε τη ζωή της, την περασμένη Παρασκευή, στη φονική καραμπόλα 35 οχημάτων στο Σχηματάρι Αττικής.

Η σορός της άτυχης κοπέλας θα βρίσκεται από τις 10 σήμερα το πρωί στο Αγ. Νικόλαο, αφού έγινε τελικά χθες Κυριακή η νεκροψία μετά την κατακραυγή των Μέσων Ενημέρωσης, τις εκκλήσεις της οικογένειας και τις παρεμβάσεις του πολιτικού κόσμου να βρεθεί λύση, να πάψει η ταλαιπωρία και η οικογένεια να θρηνήσει την απώλεια του παιδιού της.

Σημειώνεται πως στο ίδιο τροχαίο, σοβαρά είχε τραυματισθεί ο 28χρονος Βασίλης Πιτσίλκας (γιος του γνωστού επιχειρηματία και διεθνή διαιτητή μπάσκετ Νίκου Πιτσίλκα) ο οποίος μετά από επέμβαση νοσηλεύεται στην Εντατική του Ασκληπείου Βούλας, με τους γιατρούς να εμφανίζονται αισιόδοξοι.

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται η τρίτη Λαρισαία που επέβαινε στο ίδιο αυτοκίνητο, η 30χρονη Αλεξία Φεγγίτη, κόρη του δημοτικού συμβούλου Φαρσάλων Δημήτρη Φεγγίτη.

Στο μεταξύ η Τροχαία προχώρησε αυτεπάγγελτα στη σύλληψη πέντε οδηγών, ενώ από την ΕΛ.ΑΣ. αναζητείται ο υπαίτιος του τροχαίου που δεν έχει εντοπιστεί.

Ανακοίνωση στην οποία επισημαίνεται ότι υπήρχε σήμανση μήκους δύο χιλιομέτρων από το σημείο που γίνονται τα έργα στο Σχηματάρι, εξέδωσε η κατασκευάστρια κοινοπραξία Νέα Οδός. Όπως τονίζει η κοινοπραξία, αναφορικά με την εκτέλεση των εργασιών στο συγκεκριμένο σημείο, ακολουθήθηκαν όπως πάντα οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία διαδικασίες:

Διενέργεια και ολοκλήρωση Μελέτης με τίτλο Ιόνια Οδός: Αυτοκινητόδρομος ΠΑΘΕ Προσωρινές Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις Κατάργηση Σταθμού Διοδίων Σχηματαρίου

Κατάθεση της Μελέτης στον Ανεξάρτητο Μηχανικό. Έγκριση από τον Ανεξάρτητο Μηχανικό. (Αριθμός Πρωτόκολλου Έγκρισης Μελετών (ΠΕΜ) IC0650/29052014). Γνωστοποίηση στην αρμόδια Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων, του Υπουργείου Υποδομών (ΕΥΔΕ – ΛΣΕΠ) και αποστολή σχετικού αιτήματος έκδοσης αστυνομικής απόφασης από την ΕΥΔΕ- ΛΣΕΠ προς την Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας. (Αριθμός Πρωτοκόλλου Α4 /01/10/16 25595).

Έκδοση σχετικής Αστυνομικής Απόφασης Εφαρμογής της Μελέτης από την Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας. (Αριθμός Πρωτοκόλλου 51883/14/1097453). Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως «έχει δημιουργηθεί Ζώνη Προειδοποίησης 2 χλμ. πριν την έναρξη της ζώνης των εργασιών» και ότι:

«Στη Ζώνη Προειδοποίησης δεν εκτελούνται εργασίες, αλλά τοποθετείται η απαραίτητη σήμανση για την προειδοποίηση των οδηγών. Συγκεκριμένα, 2 χλμ. πριν το σημείο έναρξης των εργασιών, έχουν τοποθετηθεί προειδοποιητικές πινακίδες Κ 20 (κίνδυνος λόγω εκτελούμενων εργασιών στην οδό) και ρυθμιστικές πινακίδες P 32 για τον σταδιακό και ασφαλή περιορισμό του ορίου ταχύτητας σε 50 χλμ. την ώρα. Στα 50 μέτρα πριν του σημείου έναρξης των εργασιών λειτουργούν προειδοποιητικές πινακίδες με αναλάμπον βέλος (FLR), ενώ υπάρχει και επιπλέον ειδική σήμανση (πινακίδες απαγόρευσης προσπέρασης, πινακίδες υποχρεωτικής πορείας, κώνοι)».

«Πέρα των παραπάνω φωτεινών σημάνσεων, στο σημείο όπου διενεργούνται οι εργασίες βρίσκονται ακόμα τοποθετημένοι και λειτουργούν δυο μεγάλοι πυλώνες (μανιτάρια) που χρησιμοποιούνταν για τον φωτισμό του σταθμού διοδίων όσο αυτός βρισκόταν σε λειτουργία» επισημαίνεται.

Αναφορικά με την κατάσταση του οδοστρώματος, η κοινοπραξία αναφέρει ότι «στο συγκεκριμένο τμήμα έχει πραγματοποιηθεί πρόσφατα αντικατάσταση ασφαλτοτάπητα» και πως «η αντικατάσταση ασφαλτοτάπητα αυξάνει την αντιολισθηρότητα του οδοστρώματος και προσφέρει αυξημένη δυνατότητα πρόσφυσης στα οχήματα».

Πηγή άρθρου: eleftheria.gr

Προηγούμενο άρθρο Χριστουγεννιάτικα Bazaar από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο 90 θέσεις εργασίας για εργάτες στη Λάρισα