Μάξιμος: Κίνητρα για να υπάρξει νέο αίμα στην ύπαιθρο


«Η αναζωογόνηση της υπαίθρου δεν θα γίνει με ευχολόγια και δημόσιες εκκλήσεις στους νέους να ασχοληθούν με τη γεωργία και την κτηνοτροφία» τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος χαιρετίζοντας τις εργασίες του 5ου Επιμορφωτικού Σεμιναρίου Νέων Αγροτών που πραγματοποιήθηκε από τον ΟΓΑ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κιλελέρ στη Νίκαια. 

Ο Θεσσαλός πολιτικός αφού συνεχάρη για την πρωτοβουλία τον Διοικητή του ΟΓΑ κ. Ξενοφώντα Βεργίνη, αναφέρθηκε στο «πρόβλημα γήρανσης του αγροτικού πληθυσμού της χώρας και την ανάγκη να υπάρξει νέο αίμα στον πρωτογενή τομέα». Όπως χαρακτηριστικά είπε «συνειδητοποιώντας αυτή την ανάγκη όσο διάστημα βρέθηκα στην ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης -πριν ξεσπάσει η μπόρα του γάλακτος που με ανάγκασε σε παραίτηση- εργάστηκα προς την κατεύθυνση αυτή. Για να ασχοληθούν, όμως, νέοι άνθρωποι στην πρωτογενή παραγωγή χρειάζονται κίνητρα από πλευράς της πολιτείας και μείωση της γραφειοκρατίας. Με πρωτοβουλία μου, λοιπόν, όπως ίσως θυμόσαστε, αδιάθετοι πόροι από άλλες δράσεις του “Μπαλτατζή” αποτέλεσαν μια νέα πρόσκληση του Προγράμματος Νέων Αγροτών. Και χαίρομαι διότι εξευρέθηκαν επιπλέον χρήματα έτσι ώστε και οι επιλαχόντες να γίνουν δεκτοί. Ζήτησα, επίσης, από την Ειδική Γραμματεία Κοινοτικών Πόρων, στη νέα προγραμματική περίοδο, οι διαδικασίες των προγραμμάτων να είναι “φαστ-τρακ”, έτσι ώστε οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι να μην υποβάλλονται στην ταλαιπωρία που υφίστανται για παράδειγμα με τα αγροπεριβαλλοντικά. Επιπλέον, στη νέα ΚΑΠ λάβαμε ιδιαίτερη πρόνοια για γενναιότερη στήριξη των νέων αγροτών. Χαίρομαι γιατί βλέπω νέους ανθρώπους με ρίζες στον τόπο καταγωγής τους, αλλά και γνώσεις που αποτελούν πολύτιμα εφόδια στην προσπάθειά τους».

Ο κ. Χαρακόπουλος κατέληξε εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «η ελληνική γεωργία έχει μέλλον αρκεί να δώσει ευκαιρίες στους νέους, να οργανωθεί σε υγιή συνεργατικά σχήματα και να παράξει ποιοτικά προϊόντα με στόχο τις διεθνείς αγορές». 

Προηγούμενο άρθρο Μισό τόνο χοιρινό κρέας διένειμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο Λάρισας
Επόμενο άρθρο Στον ΕΛΓΟ Δήμητρα το Περιφερειακό Κέντρο Ταξινόμησης Βαμβακιού Θεσσαλίας