Μεγάλο πρόβλημα ο νόμος 4251/2014 για τα ζευγάρια εκ των οποίων ο ένας είναι αλλοδαπός


Μεγάλο πρόβλημα δημιουργεί σε αρκετά ζευγάρια, εκ των οποίων ένας εκ’ των δυο συζύγων είναι αλλοδαπός-πή, που είναι ανασφάλιστοι, ο νόμος 4251/2014, ο οποίος τους υποχρεώνει εφόσον δεν έχουν ένσημα σε ασφαλιστικό ταμείο, να κάνουν ιδιωτική ασφάλιση, πληρώνοντας ένα σημαντικό ποσό γι’ αυτή.

Μάλιστα πρόσφατα ζευγάρι άνεργων που μένει στη Λάρισα, εκ’ των οποίων η σύζυγος είναι αλλοδαπή, προκειμένου να της ανανεωθεί η άδεια παραμονής, της ζητήθηκε να πληρώσει τριπλάσιο σχεδόν ποσό σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία, από όσο πλήρωνε μέχρι στις 9/10/14 που είχε υποβάλει αίτηση ανανέωσης της κάρτας παραμονής της, γιατί της είπαν ότι άλλαξε ο νόμος και αυξήθηκε το ποσό της πληρωμής στην ασφαλιστική εταιρεία. Αλλιώς κινδυνεύει με απέλαση, γεγονός που θα σήμαινε ουσιαστικά διάλυση της οικογένειας.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, θεωρεί ότι είναι απαράδεκτο σε άνεργους και ανασφάλιστους να τους υποχρεώνουν να πληρώνουν σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες προκειμένου να εξασφαλίσουν την παραμονή στη χώρα του ενός εκ’ των δυο συζύγων που τυχαίνει να είναι αλλοδαπός-πή. Αυτές οι περιπτώσεις άμεσα να εξαιρεθούν και να ανανεωθεί η κάρτα παραμονής χωρίς την προϋπόθεση αυτή και να σταματήσει η διαδικασία των συνεχών ανανεώσεων στις περιπτώσεις των παντρεμένων.

Προηγούμενο άρθρο Ώρα παλλαϊκού ξεσηκωμού για να ανατραπεί η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου
Επόμενο άρθρο Ο Χρ. Κέλλας για τη δάσωση γαιών