Μ. Χαρακόπουλος : Ιδανική η υποψηφιότητα Σταύρου Δήμα για την Προεδρία


Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά της υποψηφιότητας του πρώην Επιτρόπου κ. Σταύρου Δήμα για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η χώρα βρίσκεται ενώπιον δραματικών εξελίξεων. Το δίλημμα στο οποίο πρέπει να απαντήσουμε, με αίσθημα βαρύτατης ιστορικής ευθύνης, είναι ξεκάθαρο:

Είτε συνεχίζουμε στο δύσκολο δρόμο της ανασυγκρότησης της οικονομίας και των μεταρρυθμίσεων -που οδηγεί, όμως, με ασφάλεια στην ανάπτυξη- είτε κατεδαφίζουμε ό,τι έχουμε πετύχει τα προηγούμενα χρόνια, και ακροβατούμε στο χείλος του γκρεμού της χρεωκοπίας.

Όποιος δεν αντιλαμβάνεται το διακύβευμα των ημερών είτε είναι αφελής είτε τυχοδιώκτης. Ιδιαίτερα οι βουλευτές οφείλουν, αναλογιζόμενοι το καθήκον τους απέναντι στους πολίτες, να αφήσουν στην άκρη τους μικροκομματικούς υπολογισμούς της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Να επιλέξουν την οδό της ευθύνης. Να πουν το μεγάλο «ναι» στην εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας βάζοντας τέλος στην αστάθεια που υπονομεύει τη χώρα και απειλεί να τη ρίξει και πάλι στις «μαύρες ημέρες» που ζήσαμε πριν από τον Ιούνιο του 2012.

Εξάλλου, η υποψηφιότητα του κ. Σταύρου Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας είναι ιδανική για την πλέον ευρεία συναίνεση. Ο κ. Δήμας, πολιτικός εγνωσμένου κύρους, με πλούσια πολιτική εμπειρία, επιτυχημένη θητεία ως Ευρωπαίος Επίτροπος, άριστη γνώση της διεθνούς πολιτικής, αλλά και με τα εξαιρετικά χαρίσματα του χαρακτήρα του, όπως η μετριοπάθεια και το ήθος του, συνιστά την πλέον ενδεδειγμένη επιλογή για το ύπατο Πολιτειακό αξίωμα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, άλλωστε, είχα ήδη, από τη 1η Σεπτεμβρίου, προτείνει δημοσίως τον κ. Σταύρο Δήμα για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τον λόγο πλέον, τον έχουν οι βουλευτές. Περαιτέρω δικαιολογίες δεν στέκουν. Όλοι είμαστε ενώπιον της προσωπικής και μόνον ευθύνης που μας βαραίνει. Από εμάς εξαρτάται η περιπέτεια αυτή να πάρει άμεσα τέλος, με την εκλογή του κ. Δήμα ως Προέδρου της Δημοκρατίας με την μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία, ακόμη και από τη πρώτη ψηφοφορία».

 

Προηγούμενο άρθρο Συνελήφθη 49χρονος για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο
Επόμενο άρθρο Προσφορά τροφίμων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δ.Τεμπών