Εναρκτήρια συνάντηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος Fatima στη Λάρισα


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 και Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ, στη Λάρισα, η πρώτη διακρατική συνάντηση των εταίρων του Ευρωπαϊκού προγράμματος FATIMA: “Preventing Honour Related Violence by Education and dialogue through Immigrant NGOs”.

Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός «ΔΗΜΗΤΡΑ» συμμετέχει ως εταίρος στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Fatima, που συντονίζεται από το Σουηδικό οργανισμό FOLKUNIVERSITETET της Uppsala και στο οποίο συμμετέχουν οργανισμοί από 4 Ευρωπαϊκές χώρες: Σουηδία, Πορτογαλία, Μεγάλη Βρετανία και Ελλάδα.

Το έργο FATIMA: “Preventing Honour Related Violence by Education and dialogue through Immigrant NGOs” είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα διάρκειας δύο χρόνων που αφορά την ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού και την εκπαίδευση στελεχών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) πάνω σε ζητήματα αποτροπής βίαιων πρακτικών που σχετίζονται με εγκλήματα τιμής και διαπράττονται κατά των γυναικών, των νέων και των παιδιών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εκπρόσωποι από τη Σουηδία, την Πορτογαλία, τη Μεγάλη Βρετανία και την Ελλάδα, παρουσίασαν αναλυτικά τις θεματικές ενότητες, τους άξονες και τους στόχους  του προγράμματος και ανέλυσαν δραστηριότητες της σύμπραξης σχετικά με την επιτυχή πρόοδο του έργου. Επιπλέον, σχεδιάστηκαν οι ενέργειες που θα  υλοποιηθούν στην επόμενη φάση του έργου σε κάθε χώρα, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον εκπαιδευτικό Οργανισμό  ΔΗΜΗΤΡΑ Ε.Ο. ΑΕ στο τηλέφωνο 2410 554026, ή επισκεφτείτε τα γραφεία μας, Παλαιολόγου 19, Λάρισα.

Προηγούμενο άρθρο 601 συλλήψεις σε ένα μήνα
Επόμενο άρθρο Γιορτάζουν τα Μύρα στο Δήμο Κιλελέρ