Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΔΗΜΗΤΡΑ: Διακρατικό Σεμινάριο και Συνάντηση των εταίρων στη Ρώμη


Στις 24 και 25 Νοεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη το Διακρατικό Σεμινάριο (Transnational Seminar), κατά τη διάρκεια εργασιών του οποίου παρουσιάστηκαν όλες οι εξελίξεις και οι τάσεις που αφορούν στους τομείς της σκηνογραφίας και της θεατρικής τέχνης στην Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα, καθώς και την αξιοποίηση νέων ευκαιριών και δεξιοτήτων στους τομείς αυτούς.

Στο συνέδριο το οποίο διεξήχθη στην Ακαδημία «Accademia Delle Belle Arti» παρευρέθηκαν εκπρόσωποι όλων των εταίρων του έργου από την Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα, σκηνογράφοι, καθηγητές και σπουδαστές της θεατρικής τέχνης καθώς και τοπικοί φορείς και φορείς χάραξης πολιτικής. Το σεμινάριο χαρακτηρίστηκε ζωτικής σημασίας δεδομένων των συνθηκών και εξελίξεων που βιώνει η σημερινή μας κοινωνία εν μέσω  κρίσης.

Στο πλαίσιο του Διακρατικού Σεμιναρίου πραγματοποιήθηκε και η τελική συνάντηση των εταίρων του διακρατικού έργου ONSCENE που αφορά στην Οργάνωση και Προώθηση Δεξιοτήτων λειτουργίας επιχειρήσεων στο δημιουργικό τομέα και συγκεκριμένα στην σκηνογραφία και στην θεατρική τέχνη . Στο τελικό αυτό στάδιο του έργου, οι εταίροι καθώς έχουνε ολοκληρώσει όλες τις δραστηριότητες και τα παραδοτέα του έργου συνεχίζουν με ενέργειες δημοσιοποίησης και μεταφοράς πληροφοριών σε αρμοδίους φορείς και οργανώσεις σε τοπικό, εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα O.N.S.C.E.N.E., παρακαλώ επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του έργου www.onscene.eu, ή επικοινωνήστε με τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό «ΔΗΜΗΤΡΑ» στο τηλ. 2410-554026.

 

Προηγούμενο άρθρο Μεγάλη συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία στη Νίκαια
Επόμενο άρθρο «Έπεσαν άλλη μια φορά οι μάσκες» στο Δημ. Συμβούλιο Ελασσόνας