Στο επίκεντρο η κατάληψη των κοινόχρηστων χώρων


Την ξεκάθαρη θέση της δημοτικής αρχής για την αλλαγή και βελτίωση της κατάστασης στο κέντρο της πόλης και ειδικότερα την τήρηση της νομιμότητας σε ότι αφορά την κατάληψη των κοινόχρηστων χώρων από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, επανέλαβε για άλλη μια φορά ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης κατά τη διάρκεια συζήτησης που είχε με μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης Λάρισας.

Στη συνάντηση,  που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, παρουσία του αντιδημάρχου Πολεοδομίας – Αστικής Ανάπτυξης και Υποδομών κ. Δημήτρη Μαβίδη, συζητήθηκε η τήρηση των μέτρων που έχει ανακοινώσει η δημοτική αρχή για την αλλαγή της κατάστασης στο κέντρο. Σημειώνεται ότι από ήδη από σήμερα Δευτέρα συνεργεία των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου έχουν βγει στις πλατείες και τους πεζοδρόμους.

Από την πλευρά τους οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων αναψυχής και εστίασης έθεσαν προς συζήτηση αίτημα για μικρή παράταση υλοποίησης των μέτρων, για αμέσως μετά τις γιορτές, το οποίο ωστόσο δεν έγινε δεκτό.

Συμφωνήθηκε ωστόσο, μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου τα συνεργεία των υπαλλήλων του Δήμου, να προχωρούν σε ενημέρωση και συστάσεις για ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις οριοθετήσεις ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων καθώς και για αυθαίρετες κατασκευές. Ωστόσο διατυπώθηκε, ξεκάθαρα ότι αμέσως μετά τις 15 Δεκεμβρίου, θα αρχίσει και η επιβολή προστίμων. «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να παρουσιάζεται η εικόνα κατάληψης κοινόχρηστών χώρων, σε τέτοιο βαθμό που  πεζόδρομοι να έχουν μετατραπεί σε «κλειστά» καταστήματα. Οι κοινόχρηστος χώρος πρέπει να γίνει σεβαστός. Και αυτό πρέπει να ισχύει από εδώ και πέρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μαβίδης.

Επίσης από την πλευρά του ο κ. Καλογιάννης, επανέλαβε την απόφαση της δημοτικής αρχής της υλικής επιβράβευσης των συνετών επαγγελματιών, που τηρούν τους κανονισμούς για την κατάληψη κοινοχρήστων χώρων και της καθαριότητας.

Και από τις δυο πλευρές συμφωνήθηκε ότι ο διάλογος για τη βελτίωση της κατάστασης στο κέντρο της πόλης, θα είναι συνεχής και ανοικτός, με το δήμαρχο Λαρισαίων να τονίζει ότι στο τέλος της πενταετίας και το σχεδιασμό της δημοτικής αρχής ο στόχος είναι το κέντρο να έχει αναβαθμιστεί και να εκσυγχρονιστεί η λειτουργία του. «Ολοι θα πρέπει να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες που θα επικρατήσουν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, κατέθεσαν υπόμνημα με οικονομικά αιτήματα που σχετίζονται με τη μείωση των τελών κλπ, τη δυνατότητα έκπτωσης στην περίπτωση εφάπαξ καταβολής των τελών κλπ, τα οποία, όπως τόνισε ο κ. Καλογιάννης θα εξεταστούν.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης Λάρισας κ. Αλέξανδρος Σακελάρης σε δηλώσεις του, αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης τόνισε τα εξής:

«Είμαστε σε συνεχή και ανοικτή διαβούλευση με τη νέα δημοτική αρχή. Εχουμε κοινούς στόχους για την βελτίωση της εικόνας του κέντρου της πόλης. Τα νέα μέτρα που έχει ανακοινώσει η δημοτική αρχή μας βρίσκουν κατ’ αρχήν σύμφωνους αφού είναι στη σωστή κατεύθυνση. Θεωρούμε θετική τη διάθεση που δείχνει η δημοτική αρχή για την τήρηση της ισονομίας και ισοπολιτείας προς όλους καταστηματάρχες και πολίτες.

Ζητάμε ωστόσο ο διάλογος αυτός να επιφέρει σύντομα αποτελέσματα (με την αλλαγή της κανονιστικής απόφασης) στην κατεύθυνση της εξεύρεσης μιας σύγχρονης λύσης για την αισθητική και ποιοτική αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της πόλης μας αλλά και της βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Ζητήσαμε ένα μικρό χρονικό περιθώριο προσαρμογής, ώστε να μπορέσουν να ενημερωθούν όλα τα μέλη μας για την αλλαγές που επέρχονται στη λειτουργία του κέντρου της πόλης. Συμφωνήσαμε με το κ. δήμαρχο μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου να υπάρξει αυτή η περίοδος της ενημέρωσης τόσο από τη διοίκηση του Συλλόγου, τόσο και από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Καλούμε τόσο το Δήμο όσο και τα μέλη μας να επιδείξουν διάθεση συνεργασίας και συνεννόησης»

 

 

Προηγούμενο άρθρο 2ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου 5Χ5 «Γκολ για την Απεξάρτηση»
Επόμενο άρθρο Σε λειτουργία και πάλι το δημόσιο ΚΤΕΟ της Π.Ε. Λάρισας