Χρ. Κέλλας: Όσοι θέλουν τα τούρκικα για επίσημη γλώσσα, ας πάνε στην Τουρκία


Την έντονη αντίδραση του βουλευτή ΝΔ του Ν. Λάρισας κ. Χρήστου Κέλλα, πυροδότησαν οι ομιλίες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Αιχάν Καραγιουσούφ και Χουσεΐν Ζειμπέκ, με τις οποίες ζητούνε να διδάσκεται στα μειονοτικά μουσουλμανικά νηπιαγωγεία της Θράκης, η Τουρκική ως επίσημη γλώσσα και όχι η Ελληνική.

Ο Λαρισαίος πολιτικός κληθείς να σχολιάσει τις συγκεκριμένες δηλώσεις, έκανε λόγο για αντεθνικό παραλήρημα των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζητώντας από τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση για το συγκεκριμένο θέμα.

«Είναι απαράδεκτο να ακούγονται στο χώρο του Ελληνικού κοινοβουλίου, θέσεις που εξυπηρετούν το Τουρκικό προξενείο – να επιβάλλει την Τουρκική ως την επίσημη γλώσσα της μειονότητας – και είναι πλήρως ευθυγραμμισμένες με την τακτική του. Σε μια χρονική περίοδο που οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην χώρα μας, βρίσκονται σε κρίσιμο πεδίο, με την Ελλάδα να χαράσσει την εξωτερική και ενεργειακή πολιτική της για τα επόμενα 50 χρόνια, τέτοιες δηλώσεις τορπιλίζουν τις προσπάθειες αυτές και δίνουν τροφή σε όλους όσους παραμονεύουν για να αποσταθεροποιήσουν την περιοχή. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να πάρει επίσημα θέση», ενώ συνέχισε λέγοντας πως «Όποιος θέλει τα Τούρκικα για επίσημη γλώσσα, ας πάει στην Τουρκία».

Τέλος ο κ. Κέλλας τόνισε με νόημα πως «Όσο περισσότερο προσπαθούν κάποιοι να αποκόψουν τους Έλληνες από τις αξίες τους, όπως η πατρίδα, η θρησκεία, η οικογένεια και η γλώσσα, τόσο περισσότερο θα τους ενώνουν γύρω από αυτές».

Προηγούμενο άρθρο 24 τόνοι ακτινίδια στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Λάρισας
Επόμενο άρθρο Όλος ο ποινικός κώδικας βαρύνει δύο αδέλφια στη Λάρισα - Ναρκωτικά, όπλα, πλαστογραφία, υπόθαλψη εγκληματία μερικά από αυτά