Κάλεσμα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Λάρισας στη γενική απεργία


Εργαζόμενοι στο εμπόριο και τις υπηρεσίες, ο Σύλλογος Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας σας καλεί να πάρετε μέρος μαζικά στην πανελλαδική πανεργατική απεργία την Πέμπτη 27 Νοέμβρη.

Συγκυβέρνηση και εργοδοσία, προετοιμάζουν το έδαφος για νέες περικοπές, περαιτέρω τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων, πλήρη διάλυση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος προς όφελος και κατ’ εντολή των επιχειρηματικών ομίλων.

Την ίδια στιγμή που στον κλάδο του εμπορίου γίνεται σφαγή για το ποιος θα επικρατήσει, ποιος θα μονοπωλήσει τον κλάδο, με τις αγοραπωλησίες επιχειρήσεων κυρίως σούπερ μάρκετ να γίνονται καθημερινά, το εμπορικό κεφάλαιο απαιτεί από τους εργαζόμενους να υποστούμε περαιτέρω μειώσεις μισθών.

Η εργοδοσία θεωρώντας δυσβάσταχτο κόστος τις αυξήσεις στους μισθούς και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας απαντά με ακόμα μεγαλύτερη επιδείνωση στις εργασιακές σχέσεις και τους μισθούς μας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Μη μειώνουμε τις απαιτήσεις μας, η λογική του μικρότερου κακού φέρνει στο προσκήνιο νέα επίθεση. Να πάρουμε τη ζωή μας και το μέλλον μας στα χέρια μας.

Η ενίσχυση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων δεν θα μας ανακουφίσει από τον εφιάλτη της ανεργίας, το σάρωμα των μισθών και των συντάξεων, την ανέχεια και τη ζωή με ψίχουλα.

Είναι ψέμα ότι υπάρχει κοινό συμφέρον ανάμεσα στο κεφάλαιο και τους εργαζόμενους.

Είναι κοροϊδία και απάτη να υποστηρίζει κάποιος ότι μπορούν οι μεγαλέμποροι να έχουν άθικτα τα συμφέροντα τους και τα κέρδη τους και παράλληλα οι εργαζόμενοι να ελπίζουν σε ανακούφιση και βελτίωση της ζωής τους.

Ενιαίο μέτωπο απέναντι στη γραμμή των μονοπωλιακών ομίλων και της συγκυβέρνησης.

Καμία έκπτωση στις ανάγκες και τα δικαιώματα μας – διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει.

Υπογραφή κλαδικής σύμβασης υποχρεωτικά εκτελεστέας από το σύνολο της εργοδοσίας με κατώτερο μισθό στα επίπεδα του 2009 δηλ. 920 ευρώ.

Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο.

Κατάργηση του ωρομίσθιου και της μερικής απασχόλησης, μετατροπή αυτών των συμβάσεων σε συμβάσεις αορίστου χρόνου με ωράριο εργασίας 40ωρο-8ωρο-5θήμερο.

Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους τους εργαζόμενους.

Να πληρωθούν τώρα τα δεδουλευμένα των απλήρωτων εργαζόμενων.

Όλοι και Όλες στην Πανελλαδική – Πανεργατική

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Προηγούμενο άρθρο Πιλοτικό Πρόγραμμα Διαχείρισης Κενών Συσκευασίας Φυτοφαρμάκων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Οι «Ενεργοί Πολίτες Λάρισας» στον Δήμαρχο Κιλελέρ