Μάξιμος: Επιβάλλεται η αναβάθμιση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λάρισας


«Η αναβάθμιση των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας είναι μια απόφαση που επιβάλλεται τόσο από τον πληθυσμό και την έκταση που καλύπτουν, όσο και από το πλήθος των περιστατικών που επιλαμβάνονται» τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη με τον υπουργό κ. Βασίλη Κικίλια και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Σεραφείμ Τσόκα.

Η παρέμβαση του κ. Χαρακόπουλου στον υπουργό Δημόσιας Τάξης πραγματοποιήθηκε μετά από συνάντηση που είχε πρόσφατα με τον Πρόεδρο κ. Μιχάλη Κοσμέτο και τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ο Θεσσαλός πολιτικός ενεχείρησε στον κ. Κικίλια αναλυτικό υπόμνημα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Π.Ε. Λάρισας, αλλά και συγκεκριμένες προτάσεις για την αναδιάρθρωσή τους με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό και την αύξηση της αποτελεσματικότητάς τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε, ενώ ο 1ος Πυροσβεστικός Σταθμός καλύπτει περίπου 200.000 κατοίκους -στους δήμους Λάρισας, Κιλελέρ και Τυρνάβου- και η Π.Ε. Λάρισας κατέχει την πρώτη θέση σε αριθμό αγροτοδασικών πυρκαγιών, παρά ταύτα είναι Β΄ τάξης, τη στιγμή που Πυροσβεστικοί Σταθμοί άλλων πόλεων, με πολύ μικρότερο πληθυσμό και λιγότερα συμβάντα, είναι Α΄ τάξης! Αντιστοίχως, επιβεβλημένη είναι και η αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Σταθμού Ελασσόνας, και των Πυροσβεστικών Κλιμακίων Φαρσάλων και Αγιάς, όπως επίσης η προβλεπόμενη επάνδρωση του 2ου και 3ου Πυροσβεστικού Σταθμού Λάρισας και η κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων της 8ης ΕΜΑΚ.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης άκουσε με προσοχή τις προτάσεις και έδωσε σχετικές οδηγίες ώστε να ληφθούν υπόψη στην επικείμενη αναδιάρθρωση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Λάρισας.

Προηγούμενο άρθρο Ένα νέο αφήγημα για την Ε.Ε - Του Χρήστου Κέλλα
Επόμενο άρθρο Θα είμαι στο πλευρό σας σε οτι χρειαστείτε δήλωσε η Μαρία Μαμάρα στους δυο Προέδρους