Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Ελασσώνος


Ένα νέο κληρικό απέκτησε από την Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014 η τοπική Εκκλησία της Ελασσώνος με την εις Διάκονο Χειροτονία του.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτωνας ιερούργησε κατά την Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Βλαχογιαννίου όπου και τέλεσε την εις Διάκονο Χειροτονία του Γεωργίου Σαπουνά πτυχιούχου του ΤΕΙ Λάρισας και πατέρα ενός κοριτσιού πέντε μηνών, ο οποίος και θα διακονήσει στην Ιερά Μητρόπολη.

Επρόκειτο για την πρώτη Χειροτονία του Σεβ. Μητροπολίτη κ. Χαρίτωνα αφότου ανέλαβε το πηδάλιο της διαποίμανσης της τοπικής Εκκλησίας.

Στην προσλαλιά του ο ποιμενάρχης ευχήθηκε στο νέο κληρικό καλή και ευλογημένη διακονία, ενώ τον προέτρεψε να έχει φόβο Θεού και αγάπη προς τους ανθρώπους ώστε να υπηρετεί άοκνα στον Αμπελώνα του Κυρίου.

Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησε πλήθος πιστών οι οποίοι μέσα σε έντονα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα ευχήθηκαν στον συμπατριώτη τους (σ.σ. ο νέος Διάκονος κατάγεται από το χωριό Βλαχογιάννη) καλή διακονία προς δόξαν Θεού.

Το αναλόγιο κόσμησε με την παρουσία του ο Πρωτοπρεσβύτερος – καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής π. Γεώργιος Στάμος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Λίγο πριν την απόλυση της Θεία Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Χαρίτωνας τέλεσε και το εξάμηνο Μνημόσυνο των Μακαριστών Μητροπολιτών Ελασσώνος Κυρού Βασιλείου και Νευροκοπίου (Εκκλησία Βουλγαρίας) Κυρού Ναθαναήλ ο οποίος εκοιμήθη ακριβώς ένα χρόνο πριν, στις 16 Νοεμβρίου 2013.

romfea.gr

Προηγούμενο άρθρο Δήλωση Ρ. Καραλαριώτου για την Επέτειο του Πολυτεχνείου
Επόμενο άρθρο Οι επιπτώσεις της δημοσιονομικής κρίσης στους κοινοβουλευτικούς θεσμούς της Ελλάδας - Γράφει ο Δ. Σιούφας