Χρήστος Κέλλας : «Στη σωστή κατεύθυνση η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια»


 

Την επιτακτική ανάγκη να απονεμηθεί, μέσω των απαραίτητων ρυθμίσεων, δικαιοσύνη, όσον αφορά τους συνεπείς φορολογούμενους, οι οποίοι επί μεγάλο χρονικό διάστημα σήκωσαν τεράστια βάρη, ανέδειξε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη βουλή, με αφορμή την τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, ο βουλευτής της ΝΔ,  Χρήστος Κέλλας.

«Η  μείωση των επιτοκίων ίσως είναι ένα πρώτο βήμα. Οι συνεπείς φορολογούμενοι πρέπει και αυτοί να αισθανθούν ότι δεν αποτελούν παιδιά ενός κατώτερου θεού», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κέλλας επεσήμανε πως η πολιτεία οφείλει πλέον με τις απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες  να ανακουφίσει, να διορθώσει αδικίες και να απονείμει δικαιοσύνη σε πολίτες και επιχειρήσεις.

«Οι Έλληνες πολίτες έχουν υποστεί τη βάσανο μεγάλων περικοπών, έχουν δει τα εισοδήματά τους να μειώνονται δραματικά, έχουν υπομείνει απίστευτες θυσίες και όλα αυτά γιατί συνειδητοποίησαν τους κινδύνους και έκλεισαν τα αυτιά στις σειρήνες του ανέξοδου λαϊκισμού. Τώρα λοιπόν που η δοκιμασία φτάνει στο τέλος, τώρα που ο Πρωθυπουργός της χώρας διαβεβαιώνει πως “οδηγούμαστε στη νέα, εκτός μνημονίων εποχή”, η πολιτεία οφείλει να νομοθετεί με στόχο την ανακούφιση των πολιτών. Με αυτόν τον τρόπο οι Έλληνες θα δείξουν εμπιστοσύνη στον ορθό δρόμο και συνάμα θα μπουν οι βάσεις για την αποκατάσταση των σχέσεων ανάμεσα στην κοινωνία και την πολιτική», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Το πρώτιστο μέλημα της κυβέρνησης και του οικονομικού επιτελείου στο δρόμο προς τη μετά-μνημόνιο περίοδο, είναι να στείλουμε μήνυμα διόρθωσης όλων των αδικιών. Μόνο με τον τρόπο αυτό θα ανακτήσουμε τη χαμένη μας αξιοπιστία. Και αυτήν η ρύθμιση δείχνει τον δρόμο. Για πρώτη φορά αντιμετωπίζεται με ρεαλισμό το πρόβλημα των “κόκκινων δανείων”. Για πρώτη φορά γίνεται ένα τέτοιο «κούρεμα». Για πρώτη φορά χιλιάδες κόσμου θα δούνε την διαφορά στην τσέπη τους και όχι στα πρωτοσέλιδα εφημερίδων”, τόνισε ο Λαρισαίος βουλευτής.

Κλείνοντας δε την ομιλία του, ζήτησε από όλους να αντιληφθούν την κρισιμότητα των στιγμών και να φανούν αντάξιοι των περιστάσεων, καλώντας τους να αφήσουν πίσω τις νοοτροπίες του παρελθόντος που χρεοκόπησαν την χώρα.

«Πρέπει επιτέλους όλοι να αντιληφθούν πως οι εποχές που ο καθένας έκανε ό, τι ήθελε, όπου μπορούσε, χρεώνοντας και μεταφέροντας τα βάρη στις πλάτες όσων ήταν νομοταγείς, ανήκει στο παρελθόν. Στο μαύρο παρελθόν μια χρεοκοπημένης χώρας. Το μήνυμα θα πρέπει να είναι ηχηρό και ξεκάθαρο, μήνυμα αποκατάστασης σε όλη την ελληνική κοινωνία», κατέληξε με νόημα ο Λαρισαίος πολιτικός.

Προηγούμενο άρθρο «Να μην ασκηθεί έφεση για τον δικαστικό αγώνα των σχολικών φυλάκων»
Επόμενο άρθρο Κλιμακώνει τον αγώνα της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας