Μια κοινωνική παρέμβαση του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στο Δημοτικό Σχολείο Τερψιθέας


Μετά από αίτημα του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Τερψιθέας και της Διευθύντριας του Σχολείου, κας Άννας Γαϊτάνη, το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ προχώρησε σε μία διαφορετική κοινωνική παρέμβαση για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Τερψιθέας.

 

Η ομάδα ξυλουργείου του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ υπό την καθοδήγηση του ξυλουργού, κ. Γιάννη Δουμακή, κατασκεύασε στο ξυλουργείο του προγράμματος βιβλιοθήκες και ένα θέατρο σκιών για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Τερψιθέας για να καλύψει τόσο τις ανάγκες του Σχολείου σε βιβλιοθήκες, όσο και να δώσει τη δυνατότητα στους μικρούς μαθητές του Σχολείου να χαρούν και να διασκεδάσουν δίνοντας παραστάσεις με τον αγαπημένο Καραγκιόζη και την παρέα του.

 

Οι κατασκευές παραδόθηκαν στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Τερψιθέας, την Πέμπτη 13/11/14, από αντιπροσωπεία μελών της ομάδας ξυλουργείου του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, τον ξυλουργό, κ. Γιάννη Δουμακή και τον Υπεύθυνο του προγράμματος, κ. Σωτήρη Μπουντή, παρουσία της Διευθύντριας του Σχολείου, κας Άννας Γαϊτάνη και του Αντιδημάρχου Παιδείας, Νεολαίας & Αθλητισμού, κ. Αλέξανδρο Μπατζανούλη και του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, κ. Χρήστο Αναστόπουλο.

 

Οι μικροί μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Τερψιθέας υποδέχτηκαν θερμά την αντιπροσωπεία του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ και τους ευχαρίστησαν με ένα τραγούδι και ένα ιδιαίτερα όμορφο αναμνηστικό δώρο (μία κατασκευή κολάζ).

 

Να σημειωθεί ότι τα υλικά για τις παραπάνω ξυλουργικές κατασκευές αγοράστηκαν από το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Τερψιθέας, ενώ το ξυλουργείο του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ ανέλαβε αφιλοκερδώς την κατασκευή τους.

 

Η λειτουργία ξυλουργικού εργαστηρίου στη Θεραπευτική Κοινότητα ΕΞΟΔΟΣ αποτελεί μια οργανωμένη δραστηριότητα του καθημερινού προγράμματος της Κοινότητας, από την έναρξη σχεδόν της λειτουργίας της Θεραπευτικής Κοινότητας. Το ξυλουργικό εργαστήριο εκπαιδεύει μέλη της Θεραπευτικής Κοινότητας στην ξυλουργική τέχνη και παράλληλα καλύπτει ανάγκες σε ξυλουργικές κατασκευές όλων των Μονάδων & Τμημάτων του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ.

 

Στο παρελθόν το ξυλουργείο της Θ.Κ. ΕΞΟΔΟΣ κατασκεύασε κιόσκια για το Δήμο Λαρισαίων & για το Δήμο Τυρνάβου, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε εκδηλώσεις των Δήμων, ενώ το 2012 κατασκεύασε ορισμένες από τις φιγούρες στη Χριστουγεννιάτικη Φάτνη που έστησε ο Δήμος Αγιάς στην πλατεία της Αγιάς.

Προηγούμενο άρθρο «Η νόσος των δυτών» ενημερωτική εκδήλωση στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο Γάλλοι εθελοντές στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Λάρισας